Tragedia de la Caracal a determinat atacuri din toate direcțiile asupra Poliției Române. Un polițist a postat un mesaj ce a devenit viral prin care ia apărarea autorităților.
George Rujan a postat cu mâhnire pe pagina Sindicatului Poliţiştilor Dolj și își exprimă regretul față de aceste atacuri ce au rezultat în urma tragediei de la Caracal.
„George Rujan – Poliția Română…
Sunt poliţist… nu de mult, de vreo 13 ani. Puțin mai mult de jumătatea carierei, dacă ţinem cont că durata medie a unei astfel de cariere este de aproximativ 25 de ani, însă suficient ca să îmi dau seama în ce minister am intrat şi să fiu scârbit deja. Mai ales zilele astea când parcă toata lumea ne urăște şi parcă suntem răul cel mai rău din țara asta.
Am impresia că plătim nişte blesteme care s-au așternut asupra noastră fără să avem vreo vină, orchestrat parcă, fie datorită vreunor interese obscure fie pentru a se distrage atenția de la altceva, ce trebuie scos basma curată.
M-am săturat să aud şi să citesc spusele tuturor „deșteptilor de Facebook” că ne plătesc salariile, când poate cei mai mulți dintre ei stau şi „o ard” pe ajutoare sociale sau că avem pensii speciale, când de fapt pensiile polițiștilor sunt militare cum sunt în toată lumea… ori că ieşim la pensie la 40 de ani, când de fapt se poate iesi, într-adevăr mai devreme, însă de abia la 47, asta daca ai 25 de ani vechime, dar si atunci iesi anticipat, adică nu cu drepturi depline…. de ce se poate ieşi la 47 ? Simplu, pentru ca polițiștii au statut special şi la fiecare an vechime li se mai adaugă 3, 6 sau 12 luni, în funcție de structura unde a lucrat fiecare…nu este altceva, decat celebra „grupă” pe care o au mai multe categorii de muncitori – îmi amintesc că la mine în judeţ au ieșit de-a lungul timpului foarte multe persoane la pensie, mai devreme, întrucât aveau grupa I sau a II-a pentru că lucraseră 20-25 de ani la un combinat chimic, în condiții grele. Acum poate înţeleg şi unii de ce şi polițiștii pot ieşi mai devreme la pensie.
De asemenea nu pot să nu îi menţionez pe cei care ne numesc „tablagii cu două clase”, fără să aibă habar că pe lângă cei doi ani de şcoală de poliţie, majoritatea au încă 3-4 de facultate, 2 de master, totalizând deci 12 liceu + 2 şcoala poliţie/3 academie + 3/4 facultate+2 master aproximativ 20 ani de şcoală.
Mă apucă groaza când citesc că stăm şi nu facem nimic şi visez la ziua când poliţiştii vor avea dreptul la grevă, să vadă atunci cetățeanul cu drepturi ce înseamnă ca Poliţia să nu facă nimic, măcar o zi.
Mi-ar plăcea ca toata lumea sa fie cumva măcar o zi poliţist să vadă cum este să fie în pielea noastră … să îi văd cum s-ar descurca să îi explice unei persoane, victima a unei infracțiuni, de ce nu poate să îl bage pe cel care i-a făcut rau, la pușcărie, asa cum vor toţi… fără să ştie, că nu Poliția baga la pușcărie, ci judecătorul, fără să ştie că cercetările într-un dosar se fac sub supravegherea unui procuror.
Mi-ar plăcea să văd cum ar reacționa multi „civili”, dacă ar fi pentru o zi poliţişti, când numele lor ar fi asociat cu cel al localilor şi ar fi acuzați de toţi părerologii că prind băbuțele prin piețe care vând pătrunjel şi le amendează.
Nu Poliția Română se ocupă cu amendatul persoanelor care vând pătrunjel, ci copiile nereușite de la locală, foștii gardieni publici.
Aş vrea să îi văd pe mulţi cum s-ar simți, să fie trimiși în misiune cu un pistol învechit, de 40 de ani, gândindu-se că pot avea soarta colegilor de la Suceava, Timișoara cât şi alte cazuri!”, a scris poliţistul.