Producătorul bucovinean Ioan Baciu din Fundu Moldovei, la şapte kilometri de Câmpulung Moldovenesc, a primit sâmbătă atestatele pentru şapte produse tradiţionale din carne, realizate după reţete vechi de peste 80 de ani, iar pentru două dintre acestea a început demersurile pentru a obţine şi protecţie europeană.
Baciu provine dintr-o familie de măcelari, care deţine documente vechi de la 1930 despre toate produsele tradiţionale pe care le produce.
'Acum am primit atestate pentru jambonul de porc, chişcă, tobă, costiţă hiţuită, muşchiul copt în jar, muşchiul haiducesc şi cârnaţi', a spus Ioan Baciu, arătând cu mândrie reţetele produselor tradiţionale, îngălbenite de trecerea anilor, la târgul organizat în acest weekend în curtea Ministerului Agriculturii.
Preţurile unor astfel de produse pornesc de la 25 de lei/kg, şi ajung până la 100 de lei/kg pentru o specialitate din carne de porc.
'Două produse vrem să le protejăm la nivel european, şi anume jambonul de porc şi costiţa hiţuită', a spus producătorul bucovinean.
Un târg de vară organizat în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, unde participă în jur de 30 de producători agricoli are loc în acest weekend .
AGERPRES