În această vară inginerii Audi au implementat pe modelul sportiv al gamei A3 o conexiune la Intenet 4G. Până în noiembrie, întreaga familie A3 va putea fi comandată cu cea mai nouă tehnologie de date mobile.
Grație integrării 4G, posesorii de Audi vor putea transfera cu rapiditate via Internet largi baze de date, muzică sau chiar filme HD. Noua tehnologie va permite, de asemenea, conectarea la site-uri social-media precum Facebook sau Twitter și introducerea de informații prin funcția „text-to-speech” și prin șabloane preexistente.
Conexiunea 4G va ajuta șoferul să afle rapid informații despre trafic, starea vremii precum și distanța până la cea mai apropiată stație de alimentare cu carburant. Utilizatorul unui S3 poate chiar afla prețurile de la benzinăriile din zonă.
Disponibilă doar pentru cei care comandă mașina cu „Audi Technology pack”, conexiunea 4G necesită, de asemenea, un card SIM care să includă un plan de date compatibil. Noua conexiune va fi utilă nu doar sistemelor mașinii ci și pasagerilor care își pot conecta dispozitivele mobile – tablete, telefoane, laptopuri – la hotspot-ul WLAN al vehiculului și utiliza apoi independent Internetul.