Un proiect românesc se află printre câștigătorii programului RISE Awards 2015, organizat de Google la nivel global. TechLounge, prin proiectul IoT4Girls, este organizația din România care va primi anul acesta o finanțare de 25.000 de dolari prin intermediul Google RISE Awards.
Proiectul câstigator în Google RISE Awards 2015, IoT4Girls are ca scop promovarea informaticii în rândul elevelor de liceu, ca alternativă de carieră și studii. Proiectul se adresează elevelor de liceu, care au oportunitatea să programeze, într-un mod foarte practic și distractiv, obiecte "smart". Fetele vor dezvolta aplicații pentru gadgeturi pe care le vor putea purta (e.g. brățări inteligente care postează pe rețele sociale) sau care se conectează la mobil/calculator (e.g. folosirea mobilului ca o telecomandă pentru a acționa diferite alte gadgeturi).
TechLounge este locul de întâlnire în care studenți din domeniul informaticii și ingineriei, tineri interesați de business, dezvoltatori, designeri și antreprenori împărtășesc idei și schimbă câte un colț de lume. TechLounge oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din IT și suport pentru startup-uri, prin intermediul programului Innovation Labs. Membrii comunității TechLounge s-au implicat activ în ultimii ani în dezvoltarea de programe educaționale adresate elevilor de liceu.
Programul RISE Awards derulat de Google are ca scop sprijinirea derulării de programe care să inspire și să pregătească viitoarea generație de specialiști în științe informatice, în special cele care se adresează fetelor, minorităților și elevilor cu situații economico-sociale precare. Partenerii programului RISE sunt organizații care educă, angrenează și provoacă elevii să descopere științele informatice, prin intermediul de activități extracuriculare.
În 2015, în cadrul programului RISE Award, Google a acordat granturi către 37 de organizații din 17 țări, cu o valoare cumulată de 1,5 milioane dolari. Google RISE Awards a demarat în 2010, iar în cei 6 ani au fost acordate finanțări de 4,3 milioane dolari, către 205 organizații din peste 25 de țări.