Burgeri gătiți în aceeași untură de peste 100 de ani

Elmer „Doc” Dyer din Memphis și-a deschis legendara afacere cu burgeri în 1912, bazându-se pe condimentele sale speciale pentru a face chiftelele atrăgătoare, scrie Oddity Central.

Burgerii lui Dyer erau populari, dar într-o seară un bucătar nu a reușit să schimbe untura din tigaie și au devenit legendari.

Kendall Robertson, proprietarul Dyer’s Burgers, spune că cineva a venit a doua zi, a mâncat un burger și a declarat:

„Este cel mai bun burger pe care l-am mâncat vreodată în viața mea”.

Toți burgerii sunt gătiți în aceeași untură care a făcut faimos restaurantul în urmă cu peste un secol.

„Sunt aceleași molecule din 1912, nu au fost schimbate niciodată”, a declarat Robertson pentru Southern Living Magazine. „O strecurăm pentru a elimina particulele și o condimentăm”.

Cum sunt gătiți burgerii?

După ce sunt bătuți cu un ciocan de lemn, burgerii Dyer’s sunt plasați într-o tigaie uriașă din fontă umplută cu faimoasa unsoare de secol a restaurantului.

Chifteluțele subțiri se micșorează atunci când sunt prăjite, așa că majoritatea oamenilor comandă unul dublu sau triplu „pentru că unul singur nu prea te satură”.

Kendall Robertson spune că clienții știu despre ingredientul secret și se simt în largul lor cu burgeri cu grăsime veche de un secol. Unii chiar mănâncă dublu. Vor să mănânce tot burgerul, chiflele și totul, înmuiat în uleiul delicios înainte de ambalare.

Nu vă faceți griji că Dyer’s Burgers va rămâne fără unsoarea sa specială. Deoarece carnea de vită tocată bine condimentată produce întotdeauna ulei suplimentar atunci când este gătită, unsoarea secolului crește cu fiecare lot de burgeri.

Robertson spune că păstrează 10 găleți de carne de vită tocată în cazul în care grăsimea prăjită se scurge. Restaurantul consumă între 750 și 1000 de kilograme în fiecare săptămână.

Interesant este că grăsimea poate fi folosită timp de zeci de ani. Unul dintre cele mai vechi restaurante de tăiței din Japonia, Otafuku, servește același bulion din 1945, iar acest local thailandez o face de peste 50 de ani.