Cea mai mare cantitate de orez a fost consumată de persoanele de sex feminin, respectiv 508 grame, în timp ce bărbaţii – 411 grame lunar. În ceea ce priveşte consumul din mediul rural, acesta a fost de 444 grame, iar în urban consumul nu a depăşit 422 de grame.
Datele INS mai arată că un român a consumat, în medie, 848 de grame de mălai lunar, anul trecut. De asemenea, consumul de făină a urcat la 858 grame lunar, de la 817 grame în 2014.
'Pâinea şi produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de gospodării analizate. Pe ansamblul gospodăriilor, în anul 2015, consumul mediu lunar a fost de 8,38 kg/persoană (8,33 kg/persoană în anul 2014), însemnând anual 100,6 kg/persoană (100,0 kg/persoană în 2014). Consumul cel mai scăzut de pâine şi produse de franzelărie s-a înregistrat la gospodăriile de salariaţi (8,11 kg/persoană)', informează INS.