Alex Bălaşa, 26 de ani, are o diplomă în economie, însă după ce şi-a pierdut slujba înainte de Crăciun, nu a mai reuşit să-şi găsească un loc de muncă deşi a căutat nu doar în oraşul său, Coventry, ci şi în întreaga Mare Britanie, scrie Agerpres.

El îşi face acum publicitate pe eBay pentru 60 de lire pe zi – echivalentul a 7,50 lire pe oră. Alex Bălaşa îşi prezintă competenţele în electronică, computere şi marketing, precum şi talentele de actor şi bucătar.

"La începutul acestui an nu mi-a mai rămas nimic – niciun loc unde să stau, niciun loc de muncă, nici bani, niciun venit. După câteva luni grele, încerc acum să-mi refac viaţa şi îmi fac publicitate ori de câte ori pot – cum ar fi pe eBay", a afirmat românul.

"Este un pic riscant, însă îmi place să-mi asum riscuri. Oamenii mă pot cumpăra pentru o zi, o săptămână sau o lună. Este vorba doar despre a munci. Vreau doar să fac ceva din nou", a mai spus tânărul.

Alex a condus o pizzerie de succes în oraşul său natal Bucureşti înainte de a se muta la Coventry împreună cu soţia sa, în octombrie anul trecut. Cei doi s-au despărţit de Crăciun, soţia părăsindu-l pentru un alt bărbat, iar el şi-a pierdut slujba pe care o avea într-un restaurant.

Anunţul său pe Internet sună în felul următor: "Îmi vând timpul şi cunoştinţele, cumpăraţi-mă". El se descrie ca fiind un "angajat model/ workaholic (dependent de muncă)" şi "inteligent".