Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inregistrat o singura oferta pentru pachetului de actiuni reprezentand 100% din capitalul social al Santierului Naval Mangalia, venita din partea companiei 2×1 Holding Cape Midia Shipyard din Constata, informeaza un comunicat remis redactiei. Santierul Naval Mangalia are un capital social de 5,2 milioane de lei, iar activitatea principala consta in constructii si reparatii de nave.

Oferta de vanzare a actiunilor lansata de Autoritate este valabila 180 de zile de la data publicarii anuntului, respectiv data de 18 mai 2007.

Printre criteriile de precalificare solicitate de AVAS ofertantilor se numara o cifra de afaceri de minim 4 milioane de euro in 2006, prezentarea unui plan de afaceri pe o perioada de pana la cinci ani, dovada experientei proprii de minimum 5 ani si apartenenta in prezent a potentialului cumparator, persoana juridica, la activitatea de proiectare, fabricatie reparare si modernizare a navelor maritime si fluviale, acceptarea si asumarea a unor clauze contractuale obligatorii propuse prin proiectul de contract de vanzare-cumparare.

Pentru a putea participa la procesul de privatizare, ofertantii trebuie sa indeplineasca conditiile de participare impuse de AVAS, de inexistenta a sanctiunilor penale pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute de lege, precum si dovada ca nu au inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale privatizate anterior.

Sursa: Capital