Siropul de ceapă vă poate scăpa rapid de tusea seacă

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un leac ieftin și gustos care ne poate fi aliat de nădejde în sezonul gripei. Este vorba despre siropul de ceapă, făcut în casă. Cu ajutorul său, vom putea scăpa rapid de tusea seacă. Îl puteți prepara rapid la voi acasă. Aveți nevoie doar de apă plată, zahăr alb și câteva cepe întregi, necurățate de coajă, doar spălate.

„Azi învăţăm cum să facem un sirop de ceapă pentru că mulţi au copii şi sunt tot felul de viroze şi siropurile de tuse din farmacii încep să nu se mai găsească.

Ar fi bine să facem noi siropul de ceapă acasă. E foarte simplu de făcut. Se pun două pahare de zahăr şi unul de apă, într-un castron cu fund mai gros pentru că trebuie lăsat să fiarbă cam o oră, la foc foarte mic. Punem şapte cepe cât un ou mai mititel. Cepele le spălăm, dar nu le tăiem, nu le curăţăm de coajă, le lăsam aşa cum sunt ele.

Lăsăm la foc mic totul, timp de o oră. Apoi, siropul de tuse este gata. Se foloseşte pentru copii când au probleme cu tusea, cu tusea seacă ce nu se rupe. E simplu de făcut şi foarte bun. Le-am făcut celor mici şi a dat rezultate.

Dar ceapa nu trebuie curăţată de coajă pentru că altfel se va prăji în zahăr. În felul acesta, iese din ea doar sucul acela de care avem nevoie”, a explicat, sâmbătă, Lidia Fecioru în cadrul emisiunii TV „Adevăruri ascunse” de pe Antena 3 CNN.

Cum ne putem întări sistemul imunitar în sezonul rece?

Vă amintim că, recent, doctorul Monica Pop a făcut o serie de recomandări pentru a ne întări imunitatea în sezonul rece. Potrivit spuselor sale, un cocktail de vitamine și o alimentaţie sănătoasă sunt rețeta perfectă pentru prevenirea îmbolnăvirii.

„Tratament pentru creşterea imunităţii – Proxilaxia îmbolnăvirii

Recomandare:

– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon

– Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)

– Vitamina D3, foarte foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.

Totul, o lună. Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice). Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în „acțiune”! Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, a explicat prof. dr. Monica Pop pe pagina ei de Facebook.