SpiralFrog.com, un site care ofera utilizatorilor posibilitatea de a descarca gratuit melodii si clipuri video, a fost lansat, informeaza Associated Press. Pentru inceput, site-ul va functiona doar in Statele Unite si Canada. 

Joe Mohen, presedintele si fondatorul site-ului, considera ca SpiralFrog este o alternativa puternica la site-urile pirat de unde se mai poate descarca gratuit muzica. La lansare, SpiralFrog va oferi 800.000 de melodii si peste 3.500 de videoclipuri muzicale. Mohen estimeaza ca numarul melodiilor de pe site va depasi 2 milioane in cateva luni. 

Serviciul va plati companiilor de inregistrari a parte din veniturile de publicitate si intentioneaza sa atraga utilizatorii care de obicei descarca muzica de pe retelele de file-swapping. 

Pentru a-i impiedica pe utilizatori sa foloseasca materialele descarcate in alte scopuri, acestia trebuie sa se inregistreze pe site si sa se autentifice cel putin o data de pe luna, astfel continutul descarcat se blocheaza si nu mai poate fi folosit. 

Fisierele descarcate nu vor putea fi copiate pe CD dar vor putea fi transferate pe playere muzicale. Ele nu vor fi compatibile cu computerele Macintosh si playerele iPod.

 

Sursa: AP