Ludovic Orban a declarat în cadrul emisiunii difuzate la România TV că spitalul privat Metropolitan din rețeaua Monza va intra, începând de joi, în rețeaua de suport COVID. Acesta a precizat că vor fi 30 de paturi pentru pacienții care au neapărat nevoie să fie internați la secția de terapie intensivă.
„Mâine dimineaţă la 8 jumate mă duc. V-am zis de primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID, e vorba, pot să spun acum, de spitalul Metropolitan din reţeaua Monza. Mâine finalizăm toate pregătirile.
Omul nu plăteşte, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. În plus, şi personalul detaşat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv.
De altfel, el a mai funcţionat, dar fără secţii de terapie intensivă, a mai funcţionat în perioada stării de urgenţă.
E foarte important, pentru că vom avea încă 30 de locuri capacitate de tratare în ATI şi probabil 30-40 de locuri care, chiar dacă nu reprezintă secţii de terapie intensivă, vor avea oxigen, adică vor putea permite tratarea persoanelor care nu necesită neapărat ventilare mecanică, ci necesită oxigenare”, a afirmat Orban la România TV.
Persoane la ATI, 2 decembrie
În cursul zilei de marți, Grupul de Comunicare Strategică a trimis bilanțul pentru ziua respectivă. Din informațiile autorităților 13.529 de persoane sunt internate în spitale, fiind contaminate cu coronavirus. Dintre acestea 1.260 de persoane sunt internate la secțiile de terapie intensivă a spitalelor din țară.
Medicii se tem de acest moment
Având în vedere că numărul persoanelor care au nevoie să fie internate la secția de terapie intensivă este în creștere, șeful ATI de la Spitalul Bârlad este de părere că România nu este departe de momentul de care se tem toți medicii, acela în care vor fi atât de mulți bolnavi încât nu vor ști pe cine să trateze mai întâi.