ANIMMC a prelungit data limita de depunere a dosarelor pentru programul START de la 31 august la 9 septembrie 2005.
Programul, destinat dezvoltarii abilitatilor antrepenoriale in randul tinerilor si facilitarii accesului acestora la finantare este desfasurat de catre Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.


Agentia si-a motivat prelungirea termenului limita prin dorinta de a asigura unui numar cat mai numeros de tineri posibilitatea accederii la cursurile derulate in acest Program, dar si pentru a atrage o implicare activa a Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie in realizarea Programului START.


Pentru cei inscrisi, Programul va organiza intr-o prima etapa cursuri de pregatire antrepenoriala, urmand ca in cea de-a doua etapa a sa si ultima, sa se scoata in evidenta talentul tinerilor antrepenori.


Cele mai bune planuri de afaceri, intocmite pe baza cunostintelor dobandite la aceste cursuri, vor beneficia de o alocatie financiara nerambursabila in limita sumei de 200 milioane de lei si de credite in limita maxima a 10.000 euro sau echivalent in lei.



Juriul va fi intocmit dintr-o Comisie de evaluare constituita din specialisti din cadrul bancii, ce va fi desemnata castigatoare in urma procesului de achizitie publica, ai ANIMMC si Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).




Sursa: Capital, 31 august 2005