Soluțiile celor două echipe răspund cel mai bine criteriilor asociate verticalelor Smart City, Transport și Logistică, respectiv Omnichannel asupra cărora se concentrează prima ediție din 2017 a programului de accelerare Warp Sprint, desfășurat de către hub:raum Cracovia, hub-ul de inovație al Deutsche Telekom. Peste 300 de proiecte provenind din 20 de țări au fost înscrise în prima rundă de accelerare desfășurată în acest an, dintre care mai mult de 20 au fost din România.
Echipa Transit Director are șansa de a dezvolta mai rapid soluțiile smart pe parcursul a până la patru săptămâni de sesiuni de consiliere intensivă, beneficiind de experiența specialiștilor de la hub:raum Cracovia, respectiv de cea a comunității acestui hub.
“Faptul că am fost selectați pentru programul de accelerare hub:raum Cracovia este o nouă confirmare a faptului că livrăm soluțiile potrivite nevoilor emergente ale comunităților. Sperăm ca în scurt timp să ne extindem la nivel regional și să ne dezvoltăm complet serviciile”, a declarat Emil Dăncescu, CEO al Transit Director. Echipa operează în România sub denumirea de Concept Apps.
Începând din 2017, pentru a livra rezultate și mai rapide în beneficiul start-up-urilor, hub:raum a schimbat modelul programelor de accelerare, folosind conceptul sprint care permite echipelor să opereze rapid, să dezvolte prototipuri, să le testeze și, bazându-se pe toate acestea, să ia decizii mai rapide și mai precise. Tematica stabilită pentru acest program este aleasă în baza nevoilor companiilor din Grupul Deutsche Telekom. Prima ediție a programului de accelerare a hub:raum Cracovia, desfășurată în ianuarie 2017, se concentrează pe trei verticale: Smart City, Transport și Logistică și Omnichannel. Soluția propusă de echipa Transit Director se adresează în special piețelor din Polonia și România.
Telekom Romania a lansat din 2016, în Parcul Tineretului din București, un proiect-pilot de tip Smart City cu patru componente integrate pe o platformă Internet of Things (parcare inteligentă, iluminat inteligent, siguranță a orașului și Wi-Fi cu posibilitatea de adăugare a unei componente de data analytics), în acord cu direcția strategică a Grupului Deutsche Telekom privind acest segment.
În cadrul edițiilor anterioare ale acceleratorului Warp al hub:raum Cracovia, care s-au desfășurat sub un alt format, au participat în total 9 echipe din România. De asemenea, până acum, două start-up-uri locale au primit finanțare din partea hub:raum: DeviceHub.net în 2015 și OmniPaste în 2014.