Un student la medicină a consumat 720 de ouă în 28 de zile ca experiment metabolic. Ce a pățit

oua

SURSA FOTO: Unsplash.com

Un student la medicină de la Harvard a efectuat un „eggxperiment” intrigant, consumând 720 de ouă de găină timp de 28 de zile pentru a examina influența acestora asupra colesterolului rău.

Un student la medicină consumă 720 de ouă în 28 de zile

Chiar dacă reputația ouălor de a crește colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate scăzută) sau colesterolul „rău” s-a modificat în ultimii ani, mulți experți în sănătate recomandă în continuare să nu le consumați în exces. După o investigație recentă, efectele consumului zilnic de ouă vor fi dezbătute din nou.

Nick Horowitz, un student la medicină de la Harvard cu un doctorat în sănătate metabolică, a efectuat un experiment extrem pentru a determina implicațiile asupra sănătății ale consumului unui ou în fiecare oră timp de 28 de zile. El a depășit sarcina, iar testele sale în timpul dietei ciudate au fost remarcabile.

„Întregul experiment a fost o demonstrație metabolică pentru a discuta despre „pârghiile” care pot afecta colesterolul la diferite persoane”, a declarat Horowitz pentru Fox News.

Mă așteptam ca ouăle să-mi mențină aceleași valori ale colesterolului, și așa a fost, spune el.

Studentul la medicină în vârstă de 25 de ani a fost dispus să își riște sănătatea pentru a discuta adevăratul impact al ouălor în dietele noastre, mâncând 60 de duzini de ouă într-o lună. El a crezut că dieta bogată în ouă nu i-ar afecta rezultatele LDL, dar carbohidrații care urmează o dietă ketogenică reduc colesterolul „rău”.

Nivelurile LDL ale lui Nick

Înainte de a trece la Keto, nivelurile LDL ale lui Nick erau de aproximativ 90 mg pe decimetru. După trecerea la Keto, acestea au scăzut cu două procente în primele două săptămâni ale experimentului său cu ouă, apoi cu 18 procente în următoarele două săptămâni după adăugarea carbohidraților la dieta sa.

„Ouăle sunt un aliment destul de versatil, așa că prepararea lor în moduri diferite a făcut un experiment destul de plăcut – nu a fost atât de dificil”, a adăugat studentul la medicină.

El le-a mâncat amestecate, prăjite, drept omlete și fierte.

Chiar dacă Nick Horowitz a mâncat o mulțime de ouă, el susține că experimentul demonstrează că nu există „cea mai bună dietă”.

„Pentru a evalua o dietă bună pentru o persoană, trebuie să luați în considerare sănătatea metabolică de bază și obiectivele acesteia”, a adăugat tânărul de 25 de ani, potrivit Oddity Central.