15 Minute Challenge îmbunătățește sănătatea și bunăstarea la locul de muncă
Din 11 575 de participanți din 73 de companii din Australia, Noua Zeelandă și Regatul Unit, cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud au constatat că un program de bunăstare la locul de muncă bazat pe luare în joacă, 15 Minute Challenge, crește semnificativ nivelul de activitate fizică, 95% dintre participanți îndeplinind (36%) sau depășind (59%) recomandările.
În timpul provocării de șase săptămâni, activitatea fizică zilnică medie a participanților a crescut cu 12 minute (85 de minute pe săptămână), cu o mediană de 45 de minute pe zi.
Condiția fizică (14%), energia (12%), sănătatea generală (8%), calitatea somnului (8%) și starea de spirit (7,1%) s-au îmbunătățit.
OMS recomandă 150-300 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75-150 de minute de activitate aerobică de intensitate viguroasă pe săptămână pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani. În Australia, 37% dintre adulți și 83% dintre adolescenți nu îndeplinesc recomandările privind activitatea fizică.
Dr. Ben Singh, cercetătorul principal de la UniSA, susține că 15 Minute Challenge îmbunătățește sănătatea și bunăstarea la locul de muncă.
Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc sănătatea mentală și fizică. Aceasta ajută la prevenirea și gestionarea bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și cancerul și reduce depresia și anxietatea”, explică Dr. Singh.
Cu toate acestea, jumătate dintre adulții australieni nu respectă orientările privind exercițiile fizice
Locurile de muncă sunt perfecte pentru creșterea exercițiului fizic, deoarece majoritatea adulților își petrec cea mai mare parte a timpului de veghe lucrând.
„În acest studiu, am constatat că 15 minute de exerciții fizice zilnice pot îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. Deși programul cerea 15 minute de mișcare, majoritatea participanților au făcut mai mult.
Obiectivul de 15 minute este un bun punct de plecare pentru persoanele inactive. Astfel, scade barierele de intrare și promovează exercițiul fizic.
„În cele din urmă, cele 15 minute reprezintă un catalizator pentru creșterea activității fizice, mulți participanți sfârșind prin a depăși obiectivul minim și apropiindu-se sau depășind recomandările naționale.”
Profesorul Carol Maher, co-cercetător al UniSA, spune că luarea în joacă și componentele sociale ale aplicației contribuie la eficiența acesteia.
„Încurajarea și responsabilizarea coechipierilor prin competiție amicală este esențială pentru aplicația 15 Minute Challenge și o parte esențială a ceea ce îi motivează pe participanți să rămână angajați și conectați”, adaugă Maher.
„Lucrul în echipă, clasamentele și exercițiul cumulativ sunt promovate de program. Succesele sunt recunoscute și sărbătorite. Astfel, se încurajează colaborarea și plăcerea.
Amintiți-vă că abordarea lenei este datoria fiecăruia. Dacă o organizație poate oferi sprijin eficient, atractiv și rentabil angajaților, este un câștig pentru toate părțile.
Exercițiile fizice îi fac pe angajați mai fericiți, mai sănătoși, mai productivi, mai puțin stresați și mai puțin predispuși la îmbolnăvire. Fiecare firmă ar trebui să acorde prioritate inițiativelor durabile și scalabile, precum 15 Minute Challenge, care îi ajută pe oameni să își îmbunătățească sănătatea și bunăstarea.”