Unii oameni prefera sa se lupte cu criza financiara. Altii adopta alte metode de a scapa de ea. Este cazul unui trader franco-american, in varsta de 28 de ani, care a renuntat la bonusurile consistente oferite de banca Indosuez, unde era angajat, si s-a calugarit. Cand a anuntat ca intentioneaza sa plece de la banca unde lucra, superiorii lui Henry Quinson au crezut ca acesta vrea sa plece la concurenta. Nu mica le-a fost mirarea cand au aflat ca cel care se ocupa de tranzactii bancare a decis
Unii oameni prefera sa se lupte cu criza financiara. Altii adopta alte metode de a scapa de ea. Este cazul unui trader franco-american, in varsta de 28 de ani, care a renuntat la bonusurile consistente oferite de banca Indosuez, unde era angajat, si s-a calugarit.
Cand a anuntat ca intentioneaza sa plece de la banca unde lucra, superiorii lui Henry Quinson au crezut ca acesta vrea sa plece la concurenta. Nu mica le-a fost mirarea cand au aflat ca cel care se ocupa de tranzactii bancare a decis sa se calugareasca.
De remarcat ca fostul trader nu era chiar sarac. Acesta detinea o avere destul de consistenta, in valoare de cateva milioane de euro, bani pe care traderul i-a donat unor asociatii ale Bisericii Catolice.
„Este bine sa ai un discurs privind saracia, dar este si mai bine sa impartasesti aceasta situatie”, explica calugarul fost trader.
Chiar si din pozitia pe care o are, Quinson nu se da la o parte de la a face comentarii privind criza financiara pe care o considera „o boala a pietei”.
Henry Quinson are acum activitati educationale, fiind profesor intr-un cartier de saraci din Marseille.
In ceea ce priveste salariul sau, fostul trader declara: „Venitul anual de profesor corespunde unei prime lunare pe care o aveam cand eram trader”. „Am infinit mai multa putere ca profesor decat ca trader”, precizeaza acesta.
Sursa: 20min.ch