Goldman Sachs este ca o armată. Angajează oameni de tineri şi îi formează până devin adevăraţi profesionişti.

Presa străină a obţinut informaţii despre Jan Sramek, un tânăr născut în Cehia, în vârstă de 22 de ani, care ocupă funcţia de trader la sediul din Londra al GS.

La o vârstă la care majoritatea tinerilor îşi găsesc un job care nu implică decât introducerea unor date în Excel, Jan Sramek  gestionează tranzacţii de milioane de dolari pentru banca la care lucrează.

În această săptămână, cehul de 22 de ani a intrat în lista 100 Rising Stars a publicaţiei Financial News, o listă ce cuprinde cele mai importante personalităţi  din industria financiară care au sub 40 de ani. Sramek este cea mai tânără personalitate care intră în această listă.

În timpul studiilor universitare a lucrat ca stagiar la Goldman Sachs  şi este caracterizat de către cei care îl cunosc drept un geniu al finanţelor.

Născut în Moravia şi crescut într-o garsonieră dintr-un oraş cu 1.000 de locuitori, traderul are un tată de profesie mecanic şi o mamă profesoară.

A început să facă bani la 13 ani, iar în 2003 a câştigat o bursă la Cambridge University, după care s-a transferat la London School of Economics, unde s-a specializat în finanţe.

Tânărul de 22 de ani îşi doreşte foarte mult să fie bogat, întrucât, spune el, această ipostază îi dă posibilitatea de a derula multe activităţi caritabile.