Descoperirile sunt publicate pe bioRxiv, dar acestea sunt date preclinice, ceea ce înseamnă că nu au fost încă testate în studiile clinice pe oameni, Iflscience.
Testele au fost efectuate pe un pseudo-virus cu mutații individuale
Testele au fost efectuate pe un pseudo-virus cu mutații individuale specifice prezentate de varianta Omicron. Cunoscut sub numele de Sotrovimab, tratamentul continuă să fie eficient, deoarece locul activ pe care acești anticorpi îl folosesc pentru a se atașa de virus nu s-a schimbat în nicio variantă.
„Sotrovimab a fost conceput în mod special, având în vedere un virus mutant. Prin țintirea unei porțiuni a proteinei Spike, care este mai puțin probabil să sufere mutații, am sperat să abordăm atât virusul actual SARS-CoV-2, cât și variantele viitoare care sunt inevitabile”, spune dr. George Scangos, director executiv al Vir Biotechnology.
Ce este Sotrovimab
Sotrovimab este un anticorp monoclonal experimental de neutralizare a SARS-CoV-2 . Sotrovimab, care încorporează tehnologia Xtend™ de la Xencor, a fost conceput pentru a obține o concentrație mare în plămâni, a asigura o penetrare optimă în țesuturile căilor respiratorii afectate de SARS-CoV-2.
Expertul spune că ipoteza s-a confirmat din nou, cu capacitatea sa continuă de a menține activitatea împotriva tuturor variantelor de îngrijorare și interes, inclusiv a mutațiilor-cheie găsite în Omicron, așa cum au demonstrat datele preclinice.
”Sperăm că această tendință pozitivă va continua și lucrăm rapid pentru a confirma eficiența față de secvența completă a combinației Omicron”, spune Scangos.
Cele două companii testează tratamentul împotriva unui pseudo-virus cu toate mutațiile pe care le are și Omicron
Pe de altă parte, se pare că varianta Omicron ar fi fost identificată într-un eşantion colectat în Nigeria încă din luna octombrie. Primele cazuri au fost identificate și în lumea arabă şi America Latină.
OMS clasifică varianta mutantă ca fiind îngrijorătoare.
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, agenția UE pentru combaterea bolilor infecțioase, a anunțat că în câteva luni varianta Omicron a coronavirusului ar putea fi responsabilă de peste jumătate din toate cazurile de COVID-19 înregistrate în Europa.