Wells Fargo a concediat un vicepreşedinte, după ce un raport a scos la iveală că acesta organiza petreceri private fastuoase în locuinţe de lux preluate de bancă de la datornici, a anunţat grupul american, citat de Mediafax.

Banca, a patra ca mărime din SUA, a afirmat că l-a concediat pe vicepreşedintele Cheronda Guyton, întrucât acesta a încălcat politica instituţiei.

„Regretăm profund activităţile desfăşurate, întrucât nu reflectă conduita pe care o aşteptăm din partea membrilor echipei noastre”, se arată într-un comunicat al băncii.

Wells Fargo, care a primit un ajutor guvernamental de 25 de miliarde de dolari din partea statului american pentru a depăşi efectele crizei, a fost criticată ca urmare a evenimentelor organizate în Las Vegas pentru membrii conducerii. Reprezentanţii băncii au anunţat că instituţia a renunţat la astfel de evenimente pe parcursul anului 2009, cu toate că acestea făceau parte din cultura băncii de a-şi răsplăti angajaţii.

Vilă de 12 milioane de dolari

Guyton, care a condus divizia Wells Fargo pentru proprietăţi comerciale prescrise, închisă în prezent, a folosit o vilă de 350 de metri pătraţi, aflată pe plaja din Malibu, pentru a organzia petreceri în timpul weekend-ului, potrivit vecinilor, citaţi de cotidianul Los Angeles Times.

Foştii proprietari au achiziţionat casa cu 12 milioane de dolari, însă au înregistrat pierderi financiare mari în urma investiţiilor în schema Ponzi a omului de afaceri american Bernard Madoff, a declarat un agent imobiliar.

Wells Fargo a preluat vila în luna mai, fără să o vândă o perioadă, potrivit înţelegerii cu proprietarul. Politica internă a băncii nu permite folosirea de către angajaţi a proprietăţilor deţinute de bancă, a precizat Wells Fargo.