Departamentul american al Justiţiei susţine că o combinaţie între al doilea operator de telefonie mobilă din SUA şi numărul patru ar reduce concurenţa şi ar determina creşterea preţurilor. Dacă ar prelua T-Mobile USA, AT&T ar controla aproximativ 43% din piaţa de telefonie mobilă din SUA. Această tranzacţie are nevoie de aprobarea Departamentului american al Justiţiei şi a Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC).

‘Departamentul a decis să înainteze această acţiune pentru că crede că o combinaţie între AT&T şi T-Mobile ar duce la o situaţie în care zeci de milioane de consumatori din SUA s-ar confrunta cu preţuri mai mari, mai puţine alegeri şi o calitate mai scăzută pentru serviciile de telefonie mobilă’, a anunţat adjunctul productorului general al SUA, James Cole.

În prezent, patru furnizori naţionali sunt responsabili pentru peste 90% din conexiunile de de telefonie mobilă din SUA (AT&T, T-Mobile, Sprint şi Verizon). Serviciile de telefonie mobilă joacă un rol critic pentru peste 300 de telefoane mobile inteligente, carduri, tablete şi alte dispozitive mobile.
SURSA: Agerpres