Undă de șoc chiar acum în Europa! Tot ce s-a spus până acum a fost greșit. Ce fac, de fapt, rușii

Sursă: Dreamstime

În timp ce apar informații cum că Rusia își retrage forțele armate de la granița cu Ucraina, serviciile de informații din Ucraina au precizat, într-un raport publicat de CNN, că, dimpotrivă, Rusia continuă să aducă trupe la granița dintre cele două țări. Serviciile spun că numărul militarilor nu este suficient pentru o invazie, în timp ce americanii și europenii nu sunt de aceeași părere.

Rusia continuă să aducă trupe la granița Ucrainei

CNN a trimis un raport în care precizează că desfășurarea de trupe ruse la granița Ucrainei este în creștere, cu toate că mesajele transmise de Moscova spuneau că trupele se vor retrage. De asemena, sursa anterior citată spune că numărul militarilor nu este suficient pentru o invazie.

Acest raport a putu fi întocmit potrivit serviciilor de informații ucrainene care spun că numărul total de trupe de la graniță a crescut în ultimele zile la peste 148.000. Acest număr cuprinde cele 126.000 de trupe de la sol.

Raportul mai arată că 87 de batalioane tactice ruse se află în alertă constantă în jurul Ucrainei, numărul crescând de la 53. Grupurile de luptă sunt formate din 800 – 1.000 de militari ruși.

Aceste cifre sunt confirmate de către Statele Unite ale Americii, însă atât americanii cât și europenii nu consideră că numărul militarilor ruși este prea mic pentru o invazie. Ei spun că un astfel de eveniment neplăcut ar putea avea loc oricând.

„Contingentul militar rus din apropierea graniței ucrainene este insuficient pentru a duce la bun sfârșit o agresiune armată la scară largă împotriva Ucrainei”, se arată în raportul serviciilor de informații de la Kiev.

Destabilizarea situației interne

Serviciile secrete din Ucraina sunt de părere că Kremlinul s-a concentrat pe destabilizarea situației interne din țară, folosindu-se de metode punitive din punct de vedere economic, din punct de vedere al sectorului energetic, dar și prin atacuri cibernetice.

Mai multe site-uri ucrainene au fost implicate într-un uriaș atac cibernetic, țintite fiind băncile și organizațiile guvernamentale ucrainene. Cu toate că nu se știe încă cine este vinovat pentru aceste atacuri, Ucraina dă vina pe Rusia.

De asemenea, serviciile din Ucraina acuză Moscova că ocupă treptat Belarusul, subliniind că țara condusă de Vladimir Putin va continua să-și accentueze prezența militară, raportul arătând că Belarusul este ”un teatru operațional desăvârșit”. În plus, Serviciile din Ucraina spun că Belarusul este folosit pentru ”agresiuni în Europa de Est”.

Ucraina, ținta unui masiv atac cibernetic

Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a denunţat miercuri cel mai mare atac cibernetic din istoria ţării, care a început cu o zi în urmă şi mai continuă încă, deşi nu a produs pagube majore.

„Ieri, 15 februarie, a avut loc cel mai mare atac DDoS (denial of service) din istoria Ucrainei împotriva site-urilor web ale statului şi sectorului bancar”, a declarat vicepremierul ucrainean Mihail Fiodorov, ministrul transformării digitale, într-o conferinţă de presă, relatează EFE, Unian şi Interfax-Ukraina.

Acest atac, a spus înaltul responsabil ucrainean, a fost pregătit din timp, iar costurile organizării sale „se ridică la milioane de dolari”.

„Obiectivul a fost destabilizarea situaţiei şi inducerea panicii”, a apreciat vicepremierul ucrainean.