Marcel Ciolacu îi ține în șah pe austrieci

Marcel Ciolacu, premierul României, ar juca dur cu austriecii în această perioadă, potrivit unor surse. Acest lucru se întâmplă în contextul solicitărilor companiei OMV de a renegocia Legea off-shore.

Potrivit surselor citate de stiripesurse.ro, Ciolacu ar refuza discuțiile dorite de OMV atâta timp cât cancelarul austriac Karl Nehammer refuză să ia în considerare extinderea Spațiului Schengen.

Informațiile au fost oferite după ce premierul s-a întâlnit luni cu austriecii de la OMV. În cadrul discuțiilor, Ciolacu le-ar fi transmis că momentan subiectul nu poate fi nici măcar discutat.

Premierul ar fi promis să fie mai deschis la acest subiect dacă OMV va face lobby pentru aderarea României la Schengen.

Potrivit surselor, atâta vreme cât cancelarul austriac Karl Nehammer refuză în continuare extinderea Spațiului Schengen, legea nu va fi schimbată.

Această decizie se bazează și pe datele guvernamentale care estimează că România înregistrează anual pierderi de aproximativ 5 miliarde de euro din cauza faptului că nu este încă membru al Spațiului Schengen.

omv
SURSA FOTO: Dreamstime

Fostul ministru al Energiei susține că modificările trebuie evitate cu orice preț

Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu a vorbit pe acest subiect, din punctul de vedere al securității energetice a țării. Potrivit fostului ministru, articolul nu trebuie modificat, deoarece este esențial pentru securitatea energetică a României.

„Eu sunt autorul articolul pe care aud că îl doresc schimbat astăzi cei de la OMV. Dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!

De ce? Pentru că este un drept fundamental care asigură securitatea noastră energetică”, a mai scris Virgil Popescu într-o postare pe Facebook.

Popescu susține că „dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!”. Virgil Popescu a subliniat, de asemenea, că OMV trebuie să se supună legilor care se aplică în mod egal tuturor companiilor din România. El argumentează că modificările solicitate de OMV nu ar aduce beneficii cetățenilor români, ba din contră.

„OMV trebuie să respecte aceeași lege pe care o respectă toate companiile în România. O schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puțin suspectă și în detrimentul românilor”, a precizat el.