În fiecare an, Direcția Generală a Poliţiei Municipiului București (DGPMB) afișează coeficienții de criminalitate specifică din sectoarele Capitalei. În 2017, cel mai scăzut astfel de indicator a fost consemnat, surprinzător, în sectorul 5 (67,49%), acest indicator fiind în scădere față de anul trecut când se plasa la 68,68%. În schimb, sectorul trei a devenit cel mai periculos din acest punct de vedere coeficientul crescând de la 108,03% în 2016 până la 126,94% anul trecut. Din acest punct de vedere, pe locul secund se află sectorul 1 (106,54%), urmat de sectorul 2 (100,77%) și de sectorul 6 (100,05%).

La nivel de țară, cele mai periculoase județe din punct de vedere al coeficientului de criminalitate sunt, în ordine, Constanța, Iași, Cluj, Prahova și Timiș. Desigur, după liderul detașat, Municipiul București.

Coeficientii se calculează pentru un an calendaristic prin însumarea valorilor regăsite la rubrica volumul criminalităţii specifice faptelor de tâlhărie (total) şi furt din societăţi comerciale, calculându-se inclusiv media naţională, respectiv judeţeană.
Coeficientii de criminalitate specifică se clasifică în următoarele domenii: rată de criminalitate ridicată pentru judeţele/zonele cu coeficienţi peste media naţională/judeţeană; rată de criminalitate medie pentru judeţele/zonele cu coeficienţi cu valori între 75% şi 100% din media naţională/judeţeană;  rată de criminalitate scăzută pentru judeţele/zonele cu coeficienţi cu valori sub 75% din media  naţională/judeţeană.