Din ce în ce mai mulți turiști preferă să facă rezervările în regim Early Booking deoarece pot economisi până la 20% din pretul pe care l-ar fi platit in plin sezon. 
Tendintele in modul de rezervare si alegere a vacantelor identificate anul trecut de compania Tez Tour iau amploare in sezonul 2011. 95% dintre românii care au făcut rezervare pentru vacanțe în Turcia prin intermediul partenerilor Tez Tour au preferat hotelurile de 5 stele superior şi deluxe în regim all inclusive.
Printre cele mai solicitate regiuni sunt Belek, locatie apreciata pentru hotelurile sale de 5* superior si deluxe si terenurile de golf si Lara si Kundu (Antalya), favorita familiilor cu copii datorita hotelurilor foarte bune cu plaje excelente – regiuni in care, de altfel, au fost vandute cele mai multe pachete turistice. 
Alanya si Side sunt stațiuni cu hoteluri accesibile iar Kemer este cea mai pitorească regiune, în care oferta hotelurilor este una variată din punctul de vedere al prețurilor. Pentru zona mării Egee, în topul vânzărilor se află stațiunea Bodrum după care urmează Kusadasi și Marmaris.
Cum rămâne cu Grecia
Grecia a pierdut anul trecut foarte mult pe partea de turism din cauza grevelor succesive, precum şi a evenimentelor violente generate de măsurile de austeritate.
Cu toate acestea, în 2010, Grecia a rămas pe locul al doilea în topul destinaţiilro externe preferate de români, după Bulgaria, în timp ce Turcia a rămas pe locul al treilea.
Destinaţiile greceşti cele mai căutate de români au fost Corfu şi Thassos.
DEZBATERE:
Unde e mai bine să te duci la mare: în Turcia sau în Grecia?