Astfel, Lucian Croitoru a explicat faptul că banii pe care-i are în rezervă Banca Națională a României, sume de ordinul a zecilor de miliarde, sunt trimiși în străinătate sau plasați în împrumuturi pentru alte guverne sau agenții guvernamentale. Aceștia nu stau într-un sac ci sunt puși în locuri în care pot aduce un profit cât mai mare.
"Banii sunt puși la treabă, sunt puși să producă", a explicat consilierul guvernatorului BNR.
În ceea ce privește aurul, o parte din el se află într-adevăr în "beciurile" instituției, însă în mare parte se află în străinătate pentru că aurul dă credibilitate numai dacă nu este la tine.
"Aurul este asigurat în străinătate și nu există niciun risc ca acest aur să nu se poată întoarce în țară", a spus oficialul Băncii Centrale.
Capital TV" a debutat duminică, 12 decembrie, pe B1, de la ora 21.00. Noua emisiune este prezentată de analistul economic Răzvan Orăşanu şi este o incursiune în vasta lume economică, cu accent pe evenimentele de afaceri şi revelarea a ceea ce se ascunde în spatele tranzacţiilor majore, dar şi dezvăluirea anomaliilor din economia românească.
Cele mai mari rezerve de aur din centrul şi estul Europei
BNR deţine cele mai mari rezerve de aur din regiune, în valoare de 3,7 miliarde dolari (8,1% din rezervele internaţionale).
ROMÂNIA
103,7 tone
BNR deţine cele mai mari rezerve de aur din regiune, în valoare de 3,7 miliarde dolari (8,1% din rezervele internaţionale).
POLONIA
103 tone
Banca centrală din Polonia şi-a mărit rezervele de aur în 1998, când au fost cumpărate 75 de tone. Rezervele actuale valorează 3,7 miliarde dolari.
BULGARIA
39,9 tone
Rezervele de aur ale băncii centrale din Bulgaria valorează 1,4 miliarde de dolari, după ce, în 1997, au fost cumpărate opt tone de aur.
SLOVACIA
31,8 tone
În 2009, Slovacia a adoptat moneda euro şi a transferat 3,5 tone de aur Băncii Centrale Europene. Rezervele actuale valorează 1,1 miliarde dolari.
REP. CEHĂ
12,8 tone
Rezervele de aur ale băncii centrale cehe valorează 459 milioane de dolari, reprezentând 1,2% din rezervele internaţionale ale băncii.
UNGARIA
3,1 tone
Rezervele de aur ale Ungariei reprezintă 0,3% din rezervele internaţionale, valorând 110 milioane dolari.
Unde este aurul BNR
14 decembrie 2010, 21:35
Ultima modificare în 14 decembrie 2010, 23:35
Dacă aveați senzația că banii din rezervele Băncii Naționale a României se află puși undeva într-un subsol al clădirii din centrul Capitalei, atunci vă înșelați. Lucian Croitoru a explicat în cadrul primei ediții a emisiunii Capital TV ce înseamnă și unde este depozitat tezaurul BNR.
Etichete: lucian croitoru,
rezerve bnr
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook