Noi am luat la rând toate stațiie de benzină deținute de OMV Petrom, cel mai mare actor de pe piața românească, care de aproximativ 3 luni afișează pe site-ul propriu, prețurile din stații și nu pe cele de referință care pot varia cu plus/minus 5%. 
După ce am verificat preţurile pe site-ul Petrom ne-am deplasat la câteva dintre staţiile care practică cele mai mici preţuri pentru a ne convinge dacă datele afişate pe pagina de internet sunt egale cu cele practicate de benzinării.

Astfel, cele mai mici prețuri la benzina Premium fără plumb 95 le-am găsit în cartierul Berceni, pe Bd. C-tin Brâncoveanu. Pe acest bulevard, OMV Petrom este prezent cu trei stații de distribuție carburanți. La toate cele trei stații, prețurile la cel mai ieftin sortiment de benzină este de 5,17 lei/litru. Vezi și dovada.

Doar într-un singur loc din Capitală am găsit o stație care să practice același preț, de 5,17 lei/litru, pentru Premium 95 fără plumb, și anume cea de pe Strada Toporași.
La benzinăriile de pe Bd Brâncoveanu am găsit prețurile cele mai mici din Capitală și la sortimentul de benzină Top Premium 99+ (5,54 lei/litru).
La polul opus se află stațiile OMV Petrom de pe Bd. Iuliu Maniu, Splaiul Independenței, Șoseaua Plevnei, Str. Alexandru Ioan Cuza, Tudor Arghezi, Calea Dorobanți, Bd. Nicolae Grigorescu și Șoseaua București-Ploiești. La aceste benzinării, sortimentul Premium 95 costă 5,39 lei/litru, iar benzina Top Premium 99+ are un preț de 5,76 lei/litru.

În ceea ce privește motorina, cele mai bune prețuri din București le puteți găsi  la benzinările de le Str. Sibiu, Bd. Timișoara și Mihai Bravu- 5,18 lei/litru. La stațiile de pe Brâncoveanu, motorina se comercializează cu 5,19 lei/litru.

Cele mai mari prețuri la motorină se regăsesc tot la stațiile menționate și în cazul benzinei. La acestea un litru de motorină costă 5,29-5,3 lei.

La ceilalți doi mari actori de pe piața carburanților, Rompetrol și Lukoil, prețurile de medii au fost modificate luna trecută.

De exemplu, la Rompetrol, prețul mediu pentru Efix 95 este de 5,36 lei/litru, iar la benzina Alto 101, de 6,01 lei/litru. Motorina Efix Diesel se comercializează cu 5,28 lei/litru, iar litrul de Diesel Alto 101 costă 5,6 lei/litru. Oficialii companiei menționează pe site-ul propriu că aceste prețuri sunt valori medii și pot varia cu plus/minus 5%.

La Lukoil, prețurile au fost majorate chiar în această săptămână cu doi bani. Astfel, în prezent un litru de benzină Euroluk 95 costă 5,33 lei, iar unul Ecto 98, 5,82 lei/litru.

Vă rugăm să ne semnalați dacă ați găsit prețuri mai mici decât cele prezentate de capital.ro şi unde, pentru a veni în ajutorul cititorilor.