O urgență medicală sau chirurgicală poate apărea în orice moment, iar viteza de reacție este esențială într-o astfel de situație, pentru că face diferența între viață și moarte. De aceea, este foarte important ca pacienții sau aparținătorii să știe unde să se adreseze atunci când ei sau persoanele din jur se confruntă cu o urgență medicală.
Pentru astfel de cazuri este bine de știut că în Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, funcționează nonstop un Compartiment de Primiri Urgențe (CPU), de altfel singurul din sistemul medical privat.
Pentru un diagnostic corect și în timp optim, pacienții au acces în Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR la analize realizate direct la patul bolnavului prin protocolul point-of-care, precum și la investigații imagistice complete, efectuate cu echipamente moderne, ultraperformante, precum RMN 3 Tesla și CT 128 slice, disponibile 24 de ore din 24.
La Spitalul Clinic SANADOR funcționează cu 26 linii de gardă, printre care și chirurgie generală, chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervențională, U.S.T.A.C.C, neurologie și neurochirurgie. Toate liniile de gardă sunt asigurate de medici cu experiență, astfel încât, după stabilizare, pacienții beneficiază de consultații de specialitate, în funcție de caz, și de internare în spital, dacă situația o impune. Datorită organizării foarte bune, experienței echipei medicale și dotărilor ultraperformante, pacienții au acces la Spitalul Clinic SANADOR la servicii medicale de urgență la standarde internaționale.
În cazul unui AVC, Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din România unde pacienții beneficiază de tratament prin tromboliză intravenoasă pentru accident vascular cerebral ischemic acut, la recomandarea medicului neurolog.
Singurele condiții sunt ca pacientul să se prezinte la spital în primele patru ore și jumătate de la apariția primelor semne (asimetrie facială, imposibilitatea de a ridica ambele brațe deasupra capului, vorbire neclară sau confuzie) și să nu aibă contraindicații pentru acest tip de tratament. În acest fel, riscul ca pacientul care a suferit un AVC ischemic acut să rămână cu sechele neurologice pe termen lung este redus considerabil.
De asemenea, la Spitalul Clinic SANADOR funcționează și un Serviciu de Ambulanță, cu flotă de ambulanțe echipate la cele mai înalte standarde de calitate și cu dispecerat propriu (021.9699), disponibil permanent, oferind astfel acces pacienților la îngrijiri prespitalicești și la transport specializat la Spitalul Clinic SANADOR.