Cele mai multe locuri pentru care nu au existat amatori (trei la număr) se regăsesc în curtea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. La polul opus, au existat posturi cu concurență de peste zece candidați pe loc: recordul este deținut de un loc de consilier în Ministerul Educației, pentru care s-au luptat nu mai puțin de 17 persoane, urmat îndeaproape de un post de consilier pentru afaceri europene, deschis, previzibil, de Ministerul Afacerilor Europene, pentru care s-au înscris 16 candidați. Când vine vorba de concurență, există și o regulă generală: cele mai disputate posturi sunt cele de grad profesional debutant.
Potrivit portalului publicjob.ro, care centralizează, începând cu luna martie a acestui an, toate anunţurile de posturi vacante de funcţionar public din autorităţile şi instituţiile publice autohtone, 90% din posturile disponibile în ultimele șapte luni au fost deschise prin procedura de recrutare, restul ocupându-se prin promovarea din rândul persoanelor care fac parte deja din sistem și vor să acceadă la o funcție de nivel superior. Statisticile site-ului arată că doar 1% din posturile vacante sunt de înalți funcționari, alte 30% fiind însă destinate funcțiilor de conducere, restul revenind celor de execuție. Acestea sunt, de cele mai multe ori, posturile dedicate debutanților și, așa cum scriam mai sus, cele cu cea mai mare concurență. Scăderea numărului de aplicații odată cu creșterea pe scara ierarhică se datorează condițiilor greu de îndeplinit impuse de aceste posturi. Un alt detaliu interesant este că, dacă până de curând marea majoritate a locurilor de muncă puse la dispoziție vizau contracte pe perioadă nelimitată, acum o treime din acestea sunt pentru funcții temporare.
75% este sporul maxim de care se bucură funcționarii care se ocupă de administrarea fondurilor europene. Așa se explică discrepanța dintre salariul mediu net al angajaților din MAEUR și cel primit de majoritatea celorlalți funcționari publici
"Cauti un job mai bun? eJobs iti prezinta peste 16,000 de oferte"
Unde rentează să te angajezi la stat INFOGRAFIC
5 decembrie 2012, 07:39
Ultima modificare în 5 decembrie 2012, 09:39
Anul acesta, în ministere au existat mai puțin de 300 de locuri de muncă vacante. Pentru opt dintre acestea, în general posturi de conducere, nu a existat nici măcar un candidat.
Etichete: angajat,
recrutare,
stat
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook