De aceea, pentru a-l păstra cât mai mult și cât mai aromat, este important să știm cum trebuie depozitat. Dacă l-ați cultivat în propria grădină, veți dori să beneficiați de usturoi cât mai mult timp posibil. De asemenea, este bine să știți cum trebuie păstrat și usturoiul cumpărat din piață.

Mulți știu că usturoiul trebuie uscat după recoltare și înainte de depozitare.

Potrivit Homes & Gardens, toamna este cel mai bun moment pentru plantarea usturoiului, care poate fi apoi recoltat vara și depozitat. Desigur, usturoiul poate fi cumpărat din magazin, dar are nevoie de anumite condiții speciale pentru a rezista.

Iată cum se păstrează cel mai bine usturoiul

Nu trebuie să fie încolțit sau să prezinte semne de mucegai.

Pentru a păstra cât mai bine usturoiul, căpățânile trebuie să fie ferme și nu trebuie să fi încolțit sau să prezinte semne de mucegai.

Dacă ați pus usturoi în grădină, acesta ar trebui să fie uscat înainte de a fi depozitat. După ce l-ați scos, puneți-l într-un loc răcoros, uscat, bine ventilat, ferit de lumina directă a soarelui.

Usturoiul poate fi agățat în ciorchini de tulpinile legate între ele, fie întins pe grătare de sârmă sau pur și simplu, pe ziare pentru uscare.  Când usturoiul este uscat, tăiați rădăcinile și îndepărtați stratul exterior de foi.

De ce nu trebuie ținut la frigider?

„Frigiderul nu este potrivit pentru depozitarea optimă pe termen lung a usturoiului, deoarece ținerea lui la această temperatură stimulează încolțirea”, spune experta Linda J Harris.

În schimb, un cățel de usturoi care a fost curățat poate fi păstrat la frigider, spre deosebire de bulbii întregi.

Puneți căpățânile de usturoi într-un recipient ermetic, dar asigurați-vă că le folosiți în câteva zile.

Cum să ținem usturoiul ca să dureze mai mult timp?

Usturoiul poate fi păstrat la temperatura camerei pentru o perioadă foarte lungă de timp. Cutiile din plastic sau din lemn sunt ideale. Nu este însă indicat să țineți usturoiul împreună cu alte legume.

Pentru a păstra usturoiul pentru o perioadă mai lungă de timp, trebuie să luați în considerare perioada de depozitare de care aveți nevoie. „Durata de depozitare este de trei până la cinci luni în condiții răcoroase (16 °C), în condiții uscate și întunecate”, spune Linda J Harris.

Congelarea este o alternativă pentru conservare, deși asta va face textura usturoiului mai moale.