Orice om din lume visează, măcar o dată-n viață, să fie bogat. Realitatea demonstrează că unii oameni vor ajunge bogați, în vreme ce alții nu vor reuși niciodată să facă averi, dacă nu schimbă ceva în modul în care văd viața. La fel de adevărat este că, odată ce unii oameni au făcut avere, trebuie să o păstreze și să o sporească.
Pentru a ști cum se poate face asta, ar trebui să aruncăm o privire asupra obiceiurilor celor care au făcut deja averi și mai ales unde își păstrează milioanele sau miliardele. Gobankingrates a aflat cum și unde își țin super-bogații averile.
Iată ce ar trebui să știți despre locul în care milionarii și miliardarii își păstrează banii
Miliardarii nu-și țin toți banii în același loc. Cu toate sfaturile financiare disponibile despre diversificare, nu este deloc surprinzător că milionarii și miliardarii își țin banii în locuri diferite și chiar surprinzătoare.
Numerar și echivalente de numerar
S-ar putea crede că super-bogații își adună toți banii muncind din greu pentru ei, fie la bursă, fie în investiții care au potențialul de a le oferi profituri uriașe. Adevărul este că majoritatea super-bogaților urmează cele două reguli de bază ale păstrării averii. Aceste reguli sunt: 1) Nu pierdeți banii și 2) Nu uitați Regula numărul 1.
Motive pentru a păstra numerar
Super-bogații își păstrează, adesea, o mare parte din avere în numerar sau echivalente de numerar. Deși numerarul oferă, de obicei, randamente relativ scăzute și riscă să-și piardă puterea de cumpărare din cauza inflației, nu este supus volatilității, așa cum pot fi , de exemplu, imobiliarele. Milionarii și miliardarii recunosc importanța deținerii unor sume suficient de mare de numerar pentru a acoperi cheltuielile necesare și a gestiona orice situații de urgență care se pot ivi. De asemenea, preferă să aibă numerar la îndemână pentru a profita de orice oportunități de investiții.
Păstrarea tuturor banilor investiți poate fi , însă, o rețetă pentru dezastru, dacă apare o urgență și trebuie să vindeți în pierdere pentru a avea numerarul necesar acelei situații de urgență. Milionarii și miliardarii înțeleg mai bine decât oricine cum stau lucrurile și acesta este un alt motiv pentru care au mereu la îndemână sume mari în numerar.
Unde să țineți numerarul
Echivalentele de numerar, care includ instrumente precum certificate de depozit și bonuri de trezorerie, sunt folosite frecvent de milionari și miliardari pentru a-și finanța cheltuielile curente. Prin crearea unei „scări” a acestor investiții, echivalente în numerar, pot finanța cheltuielile curente, obținând și o rată de rentabilitate mai bună decât, de exemplu, în cazul unui cont de economii.
Ce fel de conturi bancare folosesc milionarii
Multe bănci oferă conturi specifice pentru cei bogați, cum ar fi Chase Private Client sau Citigold Private Client. Aceste conturi au cerințe mari de sold minim – de sute de mii sau chiar de milioane de dolari, deși aceste solduri pot fi repartizate în mai multe conturi la aceeași bancă. Aceste conturi le oferă avantaje precum consultanți financiari privați și comisioane mai mici.
Se pot păstra milioanele în bancă?
Păstrarea unor sume mari de bani într-o bancă poate fi dificilă, dar este posibilă. Există un plafon de garantare a sumei de bani pentru orice deponent la o bancă – până la 250.000 dolari per deponent, așa că super-bogați au adesea conturi în mai multe bănci.
Obligațiuni
Super-bogații știu totul despre securitate, iar investiția în obligațiuni le oferă un randament previzibil. Obligațiunile sunt instrumente financiare care atestă datoria unei entități emitente, cu scopul de a finanța o datorie pe termen scurt, mediu sau lung. Investițiile în obligațiuni presupun plasarea lichidității pe termene de cel puțin un an.
Acțiuni și fonduri mutuale
Mulți miliardari și-au făcut avere, cel puțin parțial, investind în bursă sau deținând acțiuni în companiile pe care le-au creat sau pentru care au lucrat. Acțiunile pot fi o modalitate eficientă de a acumula avere, dar cei superbogați înțeleg că pot pierde bani și la bursă.