Domenii precum serviciile financiar bancare, telecomunicatii, energetic, petrolier, farmaceutic, sau industria usoara reprezinta, teoretic, principala tinta a fondurilor de investitii. Doar doua proiecte din peste 50 au fost finalizate anul acesta, in conditia in care in Romania exista cinci fonduri de tara plus inca 16 regionale. Impreuna, acestea ar avea de investit peste 220 de milioane de dolari, atat pe piata de capital, cat si in companii necotate private. Dar mediul de afaceri din Romania
Domenii precum serviciile financiar bancare, telecomunicatii, energetic, petrolier, farmaceutic, sau industria usoara reprezinta, teoretic, principala tinta a fondurilor de investitii. Doar doua proiecte din peste 50 au fost finalizate anul acesta, in conditia in care in Romania exista cinci fonduri de tara plus inca 16 regionale. Impreuna, acestea ar avea de investit peste 220 de milioane de dolari, atat pe piata de capital, cat si in companii necotate private.
Dar mediul de afaceri din Romania nu este, deocamdata, propice pentru investitii de asemenea anvergura. In timp ce investitorii cu state vechi pe piata autohtona se plang de instabilitatea legislatiei, cei care inca mai tatoneaza piata asteapta listarea la bursa a unor companii mari, cu impact asupra economiei. Cum reprezentantii Guvernului nu s-au decis asupra formei in care capitalul privat va patrunde in societatile nationale si nici asupra organizarii de alegeri anticipate, investitorii spun ca anul viitor va fi tot unul de asteptare pentru capitalul strain. Deja se vorbeste despre Romania ca despre „saraca fata batrana”.