Mai exact, există 1.453 de persoane ale căror averi depășeau un miliard de dolari în luna ianuarie; 608 dintre miliardari trăiesc în Asia, 440 în America de Nord, iar 324 în Europa.
În clasamentul pe țări, Statele Unite continuă să domine topul, cu 408 miliardari. Pe poziția a doua a clasamentului pe țări se află China, cu 317 miliardari. Locurile următoare sunt ocupate de Rusia, Germania și India.
În funcţie de oraşe, Moscova ocupă locul I cu 76 de miliardari, urmată de New York – 70, Hong Kong – 52, Beijing – 41 şi Londra – 40.
"Pentru fiecare miliardar analizat de Hurun Report, mai există cel puţin alţi doi, care nu au fost luaţi în calcul, însemn`nd că în plan global există 4.000 de miliardari", a declarat Rupert Hoogewerf, preşedintele şi analistul-şef al Hurun Report, un grup de editură din Shanghai, care analizează numărul de bogătaşi din China.
Cel mai bogat om din lume răm`ne mexicanul Carlos Slim, în vârstă de 73 de ani, care are o avere de 66 de miliarde de dolari, potrivit Hurun. El deţine o mare parte din industria de telecomunicații din Mexic şi din America Latină.
Câți bani au strâns miliardarii
Investitorul american Warren Buffett se află pe poziția secundă (cu o avere estimată la 58 de miliarde), iar spaniolul Amancio Ortega, fondator al brandului Zara, este al treilea cel mai bogat om din lume (cu o avere de 55 de miliarde de dolari).
În total, miliardarii planetei au adunat 5,5 trilioane dolari – echivalentul PIB-ului Chinei, a doua cea mai bogată ţară din lume. Potrivit Hurun Report, ei au afaceri în special în domeniul imobiliar, în telecomunicații sau în media; 1 din 10 miliardari este de sex feminin.
Potrivit Top 300 Capital, Frank Timiş este cel mai bogat român, cu o avere estimată în anul 2012 la 1,70-1,75 miliarde de euro.