Pepenele roșu este unul dintre cele mai consumate fructe pe perioada verii, deoarece te răcorește atunci când afară este foarte cald. Bogat în antioxidanți și vitamine, poate fi consumat sub foarte mute forme. Poate fi murat, adăugat în limonadă, sau chiar într-o salată.

Deși are numeroase beneficii, pepenele roșu nu trebuie depozitat la frigider, deoarece ți-ar putea face mai mult rău decât bine. Fiind bogat în vitamine și antioxidanți, acest fruct ajută corpul uman să funcționeze corect și eficient. Conține aminoacizi, care reprezintă baza proteinelor, asigurând astfel toate funcțiile vitale din organism. De asemenea, este o foarte bună sursă de beta-caroten și vitamina C.

De ce nu trebuie ținut pepenele la frigider

Dacă pepenele nu este depozitat corect, există riscul să nu te mai bucuri de toate aceste beneficii, și să consumi numai apă (pepenele este 92% apă). Pepenele roșu ținut la frigider își schimbă aroma, textura și culoarea.

De aceea, ideal este să îl depozitați la temperatura camerei. Nu vă faceți griji, va rezista până la zece zile.

Pe de altă parte, este în regulă să depozitați pepenele roșu la frigider în două situații: dacă a mai fost refrigerat înainte sau dacă l-ați tăiat felii.

Nivelurile de antioxidanți sunt mai mari într-un pepene roșu ținut la temperatura camerei. De asemenea, nivelul de licopen este cu 20% mai mare dacă fructul nu este păstrat la rece și se dublează și nivelurile de beta-caroten.

Pepenele roșu este un fruct care îngrașă

Pepenele este un fruct absolut delicios, mai ales consumat într-o zi toridă de vară. Însă nu trebuie să uităm că până și cei mai necopți pepeni conțin cantități uriașe de zahăr. De aceea, la fel ca strugurii și cireșele, este un fruct care îngrașă.

Potrivit medicului diabetolog Mihaela Ene, ar trebui să mâncăm cel mult 500-600 de grame de pepene roșu pe zi. În general, fructele nu trebuie mâncate seara și în cantități mari.

”Putem să mâncăm până la jumătate de kilogram de pepene sau de cireșe pe zi, dar niciodată după ora 18.00. Fructele au foarte mult zahăr, iar zahărul mâncat după o anumită oră, după care noi nu-l mai cheltuim prin activitate fizică, se depune pe ficat sub formă de grăsime.

Și când vine vorba de fructele mai puțin dulci – și aici ne putem bucura de pepene – pentru că sunt foarte apoase, aici ne putem bucura de 300 de grame per porție. ouă porții pe zi ar trebui să fie suficient. Restul până la 5 porții ar trebui să fie reprezentate de legume”, a spus Mihaela Ene.