Gigi Becali își dorește să aibă parte de odihnă veșnică tot în Pipera, locul în care familia sa s-a stabilit după marea deportare în Bărăgan, eveniment care s-a petrecut acum 73 de ani, chiar de Rusalii.

Recent, lumea fotbalului s-a adunat la Cimitirul Sfântul Ilie din Voluntari, pentru a aduce un omagiu lui Didi Prodan, la 8 ani de la dispariția sa.

Gigi Becali se gândește deja la viața de apoi

Drumul spre locul în care este înmormântat „Tătuca” trece pe lângă o parcelă cu locuri de veci ce aparține familiei Becali. Două cruci uriașe „străjuiesc” 6 cripte, notează Adevărul.

Zona seamănă cu un mausoleu, deși nu este construit în memoria unui personaj celebru, ci are semnificație exclusiv pentru familia Becali.

Gigi Becali, loc de veci, gazon de fotbal
SURSA FOTO: Adevărul

O cruce este dedicată memoriei părinților (mama Alexandra este în viață, iar tatăl său, Anastase, a decedat în 1989), iar pe cealaltă sunt inscripționați ceilalți membri decedați ai familiei Becali.

Au apărut noi cavouri pe locurile de veci ale familiei Becali, iar crucile vechi au fost îndepărtate. O noutate notabilă este gazonul artificial montat între cavouri.

În timp ce la alte morminte se folosesc pietricele pentru a împiedica creșterea buruienilor, patronul FCSB a optat pentru gazon artificial adus de la baza de pregătire din Berceni.

Acest gest poate fi văzut ca un simbol al legământului pe care l-a făcut cu fotbalul încă din timpul vieții.

Cum a ajuns familia Becali în Pipera

În 1952, familia Becali s-a regăsit printre cele 12.971 de familii, echivalentul a 40.320 de persoane cu vârste de până la 90 de ani, care trăiau în 258 de localități situate în apropierea graniței cu Iugoslavia.

Prin ordinul conducerii de stat de atunci, toți aceștia au fost luați pe sus și forțați să îndure drama deportării în câmpia Bărăganului.

A fost o acțiune de masă a regimului comunist, ce a vizat relocarea populației din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, zone aflate la granița cu Iugoslavia, ca urmare a conflictului dintre Iosif Stalin și liderul comunist de la Belgrad, Josip Broz Tito.

Astfel, au fost condamnați la muncă silnică toți cei considerați „dușmani” ai regimului.

Acum 73 de ani, în ziua de Rusalii, oamenii au fost urcați în vagoane de marfă destinate vitelor și duși cu forța în arșița Bărăganului.

Au fost create 18 sate, unde li s-au dat mici petice de pământ, câte două uși și două feronerie. Locuitorii și-au construit case din chirpici, adică bordeie acoperite cu paie, și au fost obligați să muncească în ferme. Aici a locuit familia Becali, părinții lui Gigi.