Totodată, autoritățile din Ungaria subliniază că Bruxelles-ul a contribuit doar cu 1% din acest cost.
Ungaria a investit 1,8 miliarde de euro în apărarea frontierei de sud
„Ungaria a investit deja 1,8 miliarde de euro în apărarea frontierei de sud”, a precizat secretarul de stat pentru afaceri interne Bence Retvari, la inaugurarea unei noi porţiuni de 10 kilometri de gard la graniţa cu Serbia, conform informațiilor preluate de efe.com
În anii trecuţi, pentru a opri refugiaţii care soseau în Europa pe aşa-numita rută a Balcanilor, autorităţile de la Budapesta au ridicat un gard cu sârmă ghimpată de-a lungul a 150 de kilometri la frontiera cu Serbia.
Guvernul maghiar este criticat pentru pentru politicile sale restrictive în materie de migraţie
Totodată, sursa menționată notează că Guvernul lui Viktor Orban este criticat de UE, precum şi de ONG-uri, pentru politicile sale restrictive în materie de migraţie, pentru tratamentul inuman al refugiaţilor şi pentru că face aproape imposibilă solicitarea de azil.
Austria a luat măsuri sporite de securitate la graniță
În altă ordine de idei, Austria a sporit securitatea la frontierele sale după ce Ungaria a eliberat din închisorile sale traficanți de persoane condamnați. Această nouă dispută cu Budapesta a ridicat tensiuni și cu Bruxelles-ul.
În urma unor informații potrivit cărora sute de deținuți ar fi putut fi eliberați luni, cu condiția ca aceștia să părăsească imediat țara, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne al Ungariei, Bence Retvari, a dat vina pe Uniunea Europeană pentru această măsură.
El a declarat că decizia a fost necesară deoarece UE „refuză să contribuie la controlul frontierelor” și a susținut că UE datorează Ungariei suma de 1,5 miliarde de euro în schimbul măsurilor de protecție a frontierelor externe ale blocului.
Amintim că guvernul ungar a emis în aprilie un decret care permitea eliberarea a până la 700 de deținuți străini condamnați pentru trafic de persoane, cu condiția ca aceștia să părăsească țara în termen de 72 de ore.