Ungaria este acuzată de propagandă anti-ucraineană. Kievul cere o rectificare imediată

ungaria

Sursă: Dreamstime

Publicația Ukrainskaia pravda informează că ministerul de Externe al Ucrainei a descoperit propagandă anti-ucraineană într-unul dintre manualele ungurești de georgrafie. Astfel, autoritățile de la Kiev au cerut ca informația să corectată imediat.

Ungaria este acuzată de propagandă anti-ucraineană. Kievul cere o rectificare imediată

Mai precis, publicația „Ukrainskaia pravda” precizează că, în Ungaria, a fost elaborat un manual de geografie pentru clasa a opta care, după cum susține partea ucraineană, este plin de propagandă anti-ucraineană.

De asemenea, în manual scrie că în Ucraina are loc un război civil din Donbass, față de care Rusia nu are nici o legătură, conform informațiilor preluate de tass.com

Un desen din manual nu a fost pe placul Kievului

Mai mult, un desen din manual nu a fost pe placul Kievului. Desenul arată cum Ucraina este sfâșiată de un urs rusesc și de bărbați în haine cu simboluri ale SUA și UE, alături de mesajul „cui ar trebui să aparțină Ucraina?”.

Reprezentantul Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a reacționat și a spus că diplomații ucraineni au avut o întâlnire la ministerul ungar de Externe, în cadrul căreia „au subliniat că este inadmisibil să fie prezentate fapte neverificate și distorsionate despre Ucraina”.

„Cerem corectarea imediată a informației false din manual”, a declarat Oleg Nikolenko.

Ucraina acuză forțele ruse de maltratarea angajaților ucraineni de la Zaporojie

În altă ordine de idei, amintim că agenţia ucraineană Energoatom a acuzat forţele militare ruse care au ocupat, încă din luna martie, centrala nucleară Zaporojie din sud-estul Ucrainei că i-au răpit şi maltratat personalul.

Chiar dacă centrala este ocupată de către militarii ruși, angajații centralei sunt cetățeni ucraineni care lucrează acolo încă dinantea invaziei militare în Ucraina.

Preşedintele Energoatom, Petro Kotin, a declarat pentru grupul media german Funke că aproximativ 200 de persoane au fost reţinute, iar compania deține nicio informație despre unde s-ar afla unii dintre angajați în prezent, acesta a mai adăugat că au existat cazuri în care angajaţii agenţiei au fost torturaţi şi ucişi.

Președintele companiei a afirmat că este foarte dificil ca angajații să-și desfășoare activitatea în astfel de condiții sub presiune în cadrul centralei de la Zaporojie, adăugând că cei care au rămas au înţeles cât de important este să mențină standardele de siguranţă nucleară şi de protecţie împotriva incendiilor.

Potrivit declarațiilor lui Kotin, în jur de 1.000 de angajaţi ucraineni menţin instalaţia în funcţiune. Prin comparaţie, aproximativ 11.000 de angajaţi lucrau la centrală înaintea războiului.