Trebuie menționat că Sputnik V nu se află printre vaccinurile aprobate de UE, care a încheiat acorduri cu câteva companii farmaceutice pentru achiziţionarea a mai mult de 1 miliard de doze. Printre vaccinurile aprobate se află cele produse de Pfizer și BioNTech.
O carantină mai strictă decât în prima fază a pandemiei
Primele doze vor ajunge în Ungaria în termen de o săptămână şi jumătate, pentru teste de laborator iar studiile clinice vor începe în decembrie, conform informațiilor transmise de ministrul de Externe din Ungaria, Peter Szijjarto. Acesta se află în carantină după ce a primit un rezultat pozitiv la testul de coronavirus.
Anunțul făcut de Peter Szijjarto vine în contextul în care Ungaria a impus săptămâna trecută o carantină mai strictă decât în prima fază a pandemiei iar în data de 10 noiembrie a fost aprobată o nouă stare de urgenţă pentru 90 de zile.
Trei medici din Rusia, infectați după vaccinare
Trei medici din Rusia s-au infectat cu infamul coronavirus după ce au fost vaccinați cu Sputnik V. Oficialii de la Kremlin spun că aceștia nu ar fi avut timp să dezvolte anticorpi până în momentul contaminării.
Remdesivirul este utilizat cu succes în Ungaria
Conform celor spuse de către medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Universitar din Debrecen, Remdesivirul fabricat în Ungaria este utilizat cu succes în cadrul unității medicale respective.
István Várkonyi a comunicat că până în data de 11 noiembrie, 125 de bolnavi de coronavirus au fost cooptaţi în studiile clinice ale medicamentului, dintre care 54 s-au vindecat deja, iar 35 primesc tratamentul în continuare.
Conform precizărilor făcute de medicul şef din Ungaria, conform experienţelor, Remdesivirul trebuie utilizat în decurs de 72 de ore de la infectare, pentru a reduce încărcătura virală din organism.