Acesta a participat la Conferinţa Asociaţiei de Afaceri Ungare din România, alături de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale importante cu sediul în Ungaria, care desfăşoară activităţi economice în România.
"Nu este pentru prima oară că particip la Conferinţa AAUR, asociaţia pe care o apreciez ca fiind una foarte importantă pentru mediul de afaceri românesc, deoarece ea cuprinde investitori maghiari relevanţi în România. Potrivit statisticilor, la data de 31.12.2010, Ungaria se situa pe locul 12 într-un clasament al investiţiilor străine din România (pe primele trei locuri se situau, în ordine, Olanda, Austria şi Germania – n.r.), având un număr de 10.777 firme, în care lucrau peste 5.000 de salariaţi. Iată de ce, în opinia mea, este foarte interesantă existenţa unor relaţii bilaterale dinamice, din punct de vedere economic, între România şi Ungaria. Prin prezenţa mea la conferinţele AAUR am adus şi voi încerca şi pe mai departe să aduc informaţii de la Bruxeles, din Uniunea Europeană, puncte de vedere ale Uniunii Europene, informaţii care sper să le fie folositoare oamenilor de afaceri maghiari prezenţi cu activităţi economice în România", a mai adăugat europarlamentarul.
După cum a precizat dr. Panczel Zoltan, preşedintele AAUR, scopul conferinţei acela de a se face cunoscute anumite tendinţe şi analize ale mediului de afaceri din România, ale mediului bancar, ale investiţiilor şi relaţiilor comerciale între România şi Ungaria. Pe de altă parte, manifestarea îşi propune ca şi firmele să se cunoască între ele, motiv pentru care în cadrul conferinţei sunt prevăzute şi prezentări ale unor investiţii şi a unor investitori maghiari din România.
Asociaţia de Afaceri Ungare în România (AAUR) a fost înfiinţată la data de 15 mai 2005, la iniţiativa mai multor firme şi oameni de afaceri de renume maghiari.
Obiectivul AAUR este constituirea unei organizaţii care sprijină interesele legitime ale societăţilor cu sediul în Ungaria şi care desfăşoară pe teritoriul României, activităţi economice, ale societăţilor comerciale înfiinţate în România care au ca asociaţi sau acţionari, persoane juridice sau fizice din Ungaria, precum şi altor societăţi locale sau internaţionale care desfăşoară activităţi în România; să stimuleze competitivitatea în mediul român de afaceri şi să sprijine activitatea comercială a membrilor şi îndeplinirea obiectivelor acestora.
SURSA: Agerpres