Ungaria speră la o relaxare a restricțiilor. Președintele Janos Ader a explicat că acest lucru ar avea ca rezultat „încă o vară destul de reuşită” pentru turism, transmite mti.hu
Trebuie menționat că declarația acestuia a fost făcută după reuniunea cu omologii săi din Grupul de la Vişegrad, desfăşurată miercuri la Varşovia.
Ungaria speră la o relaxare a restricțiilor
„Cu cât mai curând sunt livrate cantităţi mai mari de vaccinuri, cu atât mai rapid vom putea ridica şi restricţiile în turism”, a declarat Ader, răspunzând unei întrebări legate de repornirea turismului în Europa Centrală.
Acesta şi-a exprimat speranţa că vaccinarea va putea fi accelerată până la Paşti, referindu-se la cel Catolic, sau în perioada de după acesta, „până cel mai târziu la finalul lunii aprilie”’.
„Astfel, la fel ca anul trecut, am putea redeschide în mai” sectorul turistic, a adăugat Janos Ader.
Şeful statului ungar a calificat drept o „veste bună” faptul că recesiunea economică în toate cele patru ţări din Grupul de la Vişegrad este sub media Uniunii Europene sau inferioară celei a celor mai mari state membre, fapt care sporeşte speranţele că redresarea va fi „mai rapidă şi mai puţin dureroasă” şi a remarcat că în timpul pandemiei de COVID-19 economia întregului bloc comunitar „a părut să fie mai degrabă vulnerabilă la impactul negativ al factorilor externi”.
Decizie majoră în lupta cu pandemia
Autorităţile sanitare ungare au informat luni, 8 februarie, că va începe să administreze săptămâna aceasta vaccinul anti-COVID rusesc. Anunțul a fost făcut în contextul în care Sputnik V a primit aprobările naţionale necesare pentru administrare.
Ungaria ia fața tuturor în lupta cu pandemia! În prima fază vor fi utilizate 3.000 de doze, iar apoi cantitatea va ajunge la 40.000 de doze (suficiente pentru vaccinarea a 20.000 de persoane), care au ajuns deja în ţară, dar care trebuie mai întâi analizate.
Cecilia Müller, responsabila Serviciului de Sănătate Publică din Ungaria, a declarat că „toţi parametrii vaccinului sunt adecvaţi pentru utilizarea sa”, dar a precizat că nu se va putea utiliza vaccinul în cazul în care pacientul suferă de boli cronice, iar administrarea sa va depinde de sfatul medicului.