Măsuri dure peste graniță, în Ungaria. Ministrul Justiției din Ungaria a cerut luni convocarea unei reuniuni extraordinare a Comitetului pentru libertate digitală. Acest organism este însărcinat cu monitorizarea spaţiului online. Se cer sancțiuni pentru faptul că au loc încălcări ale normelor democratice de către giganţii tehnologiei. Informația a fost furnizată de Reuters.
Într-un val din ce în ce mai mare de critici, unii oficiali guvernamentali se plâng de ceea ce au descris drept eforturi ale companiilor de social media, inclusiv Facebook, de a limita punctele de vedere conservatoare pe platformele lor.
„Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare, de dreapta. Am și experiență personală în acest sens”, susține ministrul Justiției Judit Varga, fără a detalia.
Acuzații fără precedent din Ungaria
Aceasta a afirmat că marile companii de IT încalcă „toate normele legale democratice fundamentale care formează baza culturii de tip occidental” prin restrângerea în secret a vizibilităţii sau „blocarea din umbră” a anumitor utilizatori „din motive politice”.
În acest moment, probleme mari întâmpină și WhatsApp. Decizia de a modifica politica de confidenţialitate a stărnit un val uriaș de critici. Aplicația de mesagerie a decis să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor sale condiţii de utilizare. , încercând astfel să îşi liniştească utilizatorii în legătură cu protejarea datelor lor personale, conform unui anunț făcut de reprezentanții aplicației într-un articol publicat pe blogul oficial.
„Un număr de utilizatori ne-au arătat că există confuzii în legătură cu actualizarea noastră recentă. S-au răspândit o mulțime de informații greșite care au stârnit îngrijorări, așa că ne dorim să ajutăm pe toată lumea să înțeleagă ce se întâmplă de fapt și care sunt principiile noastre”, este scris în postarea respectivă.