Ungaria trimite o undă de șoc! Este informația momentului în Europa. Ungurii au zis clar

Ungaria, Ucraina

Ungaria, Ucraina/ SURSA FOTO: Dreamstime

Ungaria trimite o undă de șoc la nivel mondial! Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a transmis că țara sa nu este de acord cu aderarea Ucrainei la NATO.

Aderarea Ucrainei la NATO nu poate fi pe ordinea de zi în timpul summitului NATO din iulie, a transmis joi ministrul de externe al Ungariei pe pagina sa de Facebook.

„Trebuie să fim clari în această privință: aderarea la NATO a unei țări aflate în prezent în război nu poate fi pe ordinea de zi”, a declarat Peter Szijjarto, adăugând că nu ar trebui discutat nici un calendar pentru Ucraina.

Ungaria nu este de acord cu aderarea Ucrainei la NATO

„Aderarea la această decizie este foarte importantă pentru noi. Asta trebuie să rămână baza. Acesta trebuie să fie factorul determinant pentru tot ce conturează acţiunile NATO privind Ucraina, inclusiv pregătirile pentru summit

Din fericire, nu a existat niciun indiciu nici astăzi, nici la reuniunea Consiliului Afaceri Externe care să arunce îndoieli asupra validităţii acestei decizii anterioare”, a spus Szijjarto, adăugând că decizia trebuie consolidată la summitul de la Vilnius de luna viitoare şi că o creştere a riscului de escaladare trebuie evitată.

De asemenea, ministrul ungar a spus că ar fi posibil ca Ungariei să i se dea impresia că va primi un calendar privind aderarea la summit, dar acest lucru nu ar fi corect.

„Nu ar trebui să alimentăm iluzii care evident nu vor deveni realitate”, a spus el.

Ce spune NATO?

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că alianța militară transatlantică lucrează la „sarcina urgentă” de a se asigura că Ucraina câștigă războiul, dar are nevoie de un cadru pentru după încheierea conflictului.

Comentariile au fost făcute în urma unor discuții informale cu miniștrii de externe ai alianței de joi.

Miniștrii s-au întâlnit în capitala norvegiană Oslo pentru a doua și ultima zi de discuții informale care încearcă să unifice pozițiile privind sprijinul acordat Ucrainei și cheltuielile pentru apărare înainte de summitul liderilor NATO din Lituania, care va avea loc în iulie.

Șeful NATO a declarat reporterilor că, deși nu au fost luate decizii în timpul discuțiilor informale, toți membrii alianței sunt de acord că „Ucraina va deveni membră a NATO”, dar că războiul trebuie să se încheie mai întâi.

„Cel mai important lucru pentru NATO și Ucraina este să se asigure că vor câștiga acest război”, a spus Stoltenberg.