Declarația a venit într-un interviu oferit de ministrul maghiar pentru portalul Mandiner, în care și-a exprimat succint părerea despre motivul pentru care fondurile UE nu vin în Ungaria.
„Întârzierea efectuării plăților și timpul lung de reacție sunt un eșec imens pentru administrația de la Bruxelles. Într-adevăr, acesta este un sistem diabolic, a fost inventat în așa fel încât subvențiile pot fi oprite din orice motiv fabricat”, a declarat ministrul ungar al Justiției, Judit Varga.
Ministrul a lansat un mesaj dur la adresa Bruxelles-ului
De asemenea, aceasta a fost întrebată și dacă autoritățile din Ungaria au făcut tot ce puteau pentru a primi fondurile.
„Cu puţină exagerare, se pare că dacă aş strănuta în Piaţa Kossuth, ar fi suficient pentru împiedicarea plăţii fondurilor. La Bruxelles, hungarofobia s-a instituționalizat”, a susținut aceasta.
Potrivit potopului de reclamaţii ale politicianului ungar, în mass-media internaţională a fost lansată o campanie de denigrare la adresa Ungariei, astfel „ceea ce îi este permis lui Jupiter, noi nu avem voie de multe ori”.
„La noi, de exemplu, înființarea instanțelor de contencios administrativ a fost declarată de Judith Sargentini ca fiind un act contrar statului de drept. În schimb, în Slovacia tocmai recent au fost înfiinţate aceste instanţe și, printre altele, pentru accesul la fondurile de coeziune. Împotriva noastră se aplică un dublu standar serios, nici vorbă despre probleme juridice sau profesionale, este vorba despre o vânătoare de vrăjitoare politice”, a mai spus Judit Varga.
Judit Varga a vorbit și despre războiul ruso-ucrainean
Totodată, aceasta a vorbit și despre războiul ruso-ucrainean.
„Guvernul ungar a spus clar: ca ţară aliată a NATO şi UE condamnă agresiunea rusă împotriva Ucrainei, în timp ce acordă un ajutor Ucrainei peste puterile sale. Niciuna dintre acțiunile noastre nu este pro-rusă, aceasta este doar o altă narațiune falsă care servește intereselor internaționale în speranţa răsturnării Guvernului ungar.
În ce măsură servește cauza păcii, alimentarea războiului, trimiterea armelor și echipamentelor militare pe front? Ce ar fi dacă Statele Unite şi principalele state membre europene ar cere simultan ambelor părţi încetarea focului și începerea negocierilor de pace. (…) Marea parte a lumii, cum ar fi America de Sud, China sau India nici acum nu judecă conflictul în același mod, precum, de exemplu, Statele Unite”, a completat ministrul.