Ungaria trimite o undă de șoc în toată Europa! Anunțul venit direct de la Budapesta: Fantezia utopică ne omoară

Ungaria

Sursă: Dreamstime

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avut o reacție dură la adresa Uniunii Europene, în ceea ce privește schimbările climatice. Ungaria a respins planurile UE de combatere a schimbărilor climatice.

Ungaria trimite o undă de șoc în Uniunea Europeană! A refuzat planurile blocului comunitar: O fantezie utopică

Presa internațională notează că premierul Ungariei, Viktor Orban, a respins planurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice. Premierul ungar a spus despre acestea că sunt ”o fantezie utopică”, subliniind, totodată, că măsurile ecologiste duc la creșterea prețurilor la energie în Europa.

„Majorarea preţurilor, noile reglementări, urcarea preţurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii. Normalitatea pe de o parte şi fantezia de cealaltă parte. Iar fantezia utopică ne omoară, aceeaşi problemă este şi cu preţurile la energie”, a adăugat premierul maghiar.

Ungaria s-a arătat împotriva pachetului de reforme climatice

În luna iulie a acestui an, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, declara că  pachetul de măsuri propus de Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor climatice ale UE este pentru Ungaria „inacceptabil în forma sa actuală”.

„Acest plan va face ca mai degrabă populaţia şi nu poluatorii să suporte costurile combaterii schimbărilor climatice, plus că va ‘distruge rezultatele politicii guvernului de la Budapesta de diminuare a preţului pentru utilităţi plătit de persoanele fizice”, a explicat Gulyas.

Principalul factor care duce la creșterea prețurilor

Atât analiștii, cât și Comisia Europeană, spun că principalul factor care a determinat creşterea preţurilor la electricitate în Europa l-a reprezentat creşterea preţului la gaz, piaţa UE a carbonului contribuind cu până la o cincime din creşterile de preţ, relatează Reuters.

Amintim că Bruxelles-ul a propus un pachet de noi politici în domeniul combaterii schimbărilor climatice, pe care ţările UE trebuie să le negocieze şi să le aprobe înainte de a intra în vigoare.

Ce vor discuta liderii UE

Printre subiectele pe care le vor adora liderii europeni la reuniunea din 21-22 octombrie se numără majorarea prețurilor la energie, siguranța cibernetică și transformarea digitală a Europei, dar și migrația și securitatea frontierelor.

La reuniunea Consiliului European va participa și președintele României, Klaus Iohannis, care a participat, luni, la o întâlnire în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu omologul din Lituania şi cu premierii din Polonia, Slovacia şi Slovenia.