Anterior, Statele Unite ale Americii au trimis trupe militare suplimentare în România și Polonia, iar Germania a întărit numărul militarilor în Lituania. În prezent, în țara noastră, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania staționează trupe militare NATO.
Peter Szijjarto: Nu, nu am fost de acord cu acest lucru și nu vom fi de acord
Însă Peter Szijjarto a transmis că NU vor sosi noi trupe militare în Ungaria întrucât armata maghiară este capabilă să asigure securitatea necesară, fără ajutorul suplimentar al NATO.
„Nu, nu am fost de acord cu acest lucru și nu vom fi de acord pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul țării, adică armata maghiară și forțele armate maghiare sunt în forma potrivită pentru a garanta securitatea țării. Așa că nu avem nevoie de trupe suplimentare pe teritoriul Ungariei”, a declara Peter Szijjarto.
Reamintim că Moscova a trimis trupe militare în apropierea graniței ruso-ucrainiene, iar Statele Unite ale Americii au avertizat că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina, însă autoritățile ruse au negat continuu acuzațiile respective.
Ungaria: Țările din Europa Centrală pierd și nu vrem să mai fim învinși
Ministrul de Externe din Ungaria îndeamnă Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și Rusia să continue dialogul diplomatic pentru a evita „cel mai rău scenariu”, susținând că țările din Europa Centrală vor fi cel mai afectate dacă va izbucni un conflict militar în Europa de Est.
De asemenea, acesta a spus că tensiunile actuale din Ucraina se aseamănă cu Războiul Rece și reamintesc de „multe decenii în care am suferit.”
„De aceea, nu vrem ca aceste vremuri să se întoarcă. Cerem, îndemnăm comunitatea internațională să facă tot posibilul pentru a evita ca Războiul Rece să se întoarcă, pentru a evita chiar și psihicul Războiului Rece să se întoarcă, pentru că am învățat din istorie, din păcate foarte clar, că ori de câte ori există un conflict Est-Vest, țările din Europa Centrală pierd și nu vrem să mai fim învinși”, a concluzionat Peter Szijjarto la Euronews.