Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a picat testul de încredere în Parlament, în urma primei moţiuni de cenzură cu care s-a confruntat. Guvernul Ungureanu a avut un mandat de numai 78 de zile.
Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a picat testul de încredere în Parlament, în urma primei moţiuni de cenzură cu care s-a confruntat. Guvernul Ungureanu a avut un mandat de numai 78 de zile. Fostul premier a declarat imediat după aflarea rezultatului că a fost onorat să conducă acest Guvern şi se bucură că într-un răstimp atât de scurt a reuşit să facă ceea ce trebuie pentru ţară. "Nu mi-am spus ultimul cuvânt", a încheiat Ungureanu.
Citiţi şi:
În scurta perioadă în care s-a familiarizat cu sălile Palatului Victoria, Ungureanu a fost pus în faţa presiunii politice pentru alocarea de bani către primării şi îndeplinirea doleanţelor UDMR pe linie de învăţământ, în faţa cărora a cedat după ce a încercat mediatic să lanseze ideea că se străduieşte să reziste eroic.
Sprijinit de PDL, dar cu condiţia îndeplinirii diverselor solicitări, şi promovându-se cu insistenţă drept încă membru PNL, Ungureanu a simţit pe propria piele ce înseamnă să fii obligat în propriul guvern să iei decizii în funcţie de interesul politic şi mai puţin de interesele sale electorale pe termen mediu şi chiar scurt.
Practic, singura decizie cu care Ungureanu poate fi ţinut minte ca premier a fost demiterea solidului Sorin Blejnar de la conducerea ANAF, lăsat însă pe mai departe în interiorul structurii, după impunerea unei ţinte total nerealiste de colectare a veniturilor din evaziunea fiscală.
Un foarte scurt mandat de premier l-a repus, însă, pe Ungureanu pe scena politică, aceasta putând constitui începutul lansării unei mişcări politice care să îl aducă peste ani la conducerea ţării sau, din nou, a Guvernului.