Preluarea Millennium Bank ridică activele cumulate ale OTP Bank la circa 2 miliarde de lei, iar cota de piață la 2%, ceea ce îi permite să urce patru locuri în clasamentul celor mai mari bănci din țară, până pe poziția a 13-a. Înaintea tranzacției, OTP Bank ocupa locul 17, iar Millennium locul 23. Valoarea tranzacției a fost de 39 milioane de euro.
Banco Comercial Portugues, banca-mamă a Millennium Bank România, a comunicat că "La data finalizării tranzacției de vânzare, OTP Bank va rambursa integral către BCP finanțarea intragrup acordată în prezent Millennium Bank România de către BCP, în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro".
OTP este cel mai mare grup bancar din Ungaria. Fostă casă de economii a Ungariei în perioada comunistă, a început să se extindă în ultimele decenii în Bulgaria, România, Croația, Serbia, Ucraina, Rusia și Muntenegru, ajungând să aibă active de peste 30 miliarde de euro și aproape 12 milioane de clienți în regiune. Pe piața românească a mai preluat Robank, instituție înființată de grupul Bali, dar nu a depășit până acum cu mult o cotă de piață de 1%. În urmă cu trei ani, ungurii s-au mai aflat aproape de preluarea RBS România, însă aceasta a ajuns în cele din urmă la UniCredit.
OTP este listată la Bursa de la Budapesta, cu un free float de 64%. Cetatenii rusi Megdet, Timur si Ruszlan Rahimkulov detin 8,9% din actiuni, grupul petrolier ungar MOL -8,6%, compania franceza de asigurari Groupama -8,3%, banca de investiţii Lazard – 5,5% şi o agentie a statului ungar 5%.
Președinte și CEO al băncii este Sandor Csanyi, considerat cel mai bogat om din Ungaria, cu o avere estimată la circa o jumătate de miliard de euro.