Ungaria a fost trecută pe harta industriei militare a lumii, iar în privinţa dezvoltării armatei, în cadrul NATO aparţine Clubului de elită, a subliniat într-un interviu acordat portalului PestiSrácok.hu Gáspár Maróth, menţionând că rezultatele înregistrate în ultimii 5-6 ani, pentru care au cheltuit peste 12 mii de miliarde de forinţi, sunt, într-adevăr, destul de vizibile, arată Magyar Nemzet.
Reprezentantul Guvernului ungar pentru achiziţiile pentru apărare a amintit: În 2016, dezvoltarea forţelor armatei a început cu o conducere firavă, respectiv sub coordonarea unui corp de ofiţeri emblematici, iar între timp programul profesional s-a dezvoltat de trei-patru ori în comparaţie cu aşteptările iniţiale. Primele rezultate au fost obţinute în 2018, când a fost achiziţionat un număr de elicoptere şi tot atunci a avut loc și achiziția de vehicule blindate grele […]
Planul armatei din Ungaria
Următorul mare salt în dezvoltarea armatei a reprezentat dezvoltarea armonizată a software-ului de control al managementului, a transmisiei digitale de date și a echipamentelor radio, ceea ce este coloana vertebrală a Armatei Ungare.
Gáspár Maróth a mai amintit printre rezultate şi de dotarea cu rachete aer-aer moderne a avionului de luptă Gripen C/D al Forțelor Aeriene Ungare, astfel flota de luptă a națiunii va corespunde celor mai înalte cerinţe ale secolului XXI. Gáspár Maróth a precizat, totodată: „Nici pe departe nu suntem gata cu construirea capacităţii de apărare necesare din punctul de vedere al suveranităţii ţării, încă nu suntem pregătiţi pentru tot, ceea ce se poate aștepta de la noi în anii următori.
În opinia mea, în prezent suntem aproximativ la o treime în ceea ce priveşte pregătirea noastră. Aş dori ca peste zece ani să mă uit direct în ochii tuturor cetăţenilor ţării, spunând că astăzi, când am putut face totul pe timp de pace, am făcut-o pentru a le asigura cea mai mare securitate posibilă și suveranitatea țării. Aceste sarcini nu pot fi lăsate în ultimul moment”.