Parlamentul ungar a trimis o undă de șoc în toată Europa! Autoritățile maghiare au cerut desființarea Comisiei Europene, dar și transformarea ei într-o instituţie neutră din punct de vedere politic şi ideologic.
Ungaria trimite o undă de șoc în toată Europa! Este fără precedent. Vor s-o desființeze
Așadar, Parlamentul din Ungaria a adoptat marţi, 19 iulie, o rezoluţie ce reflectă poziţia țării în dezbaterea privind viitorul UE, document în care Budapesta susţine că actualele tratate europene „nu sunt o bază adecvată de cooperare într-o perioadă de crize”.
În acest context, autoritățile maghiare propun, printre altele, includerea protejării minorităţilor etnice în tratatele UE, transformarea Comisiei Europene într-o instituţie neutră din punct de vedere politic şi ideologic, dar şi crearea unei armate europene, potrivit informațiilor transmise de mti.hu
Rezoluția a fost adoptată cu 130 de voturi pentru
De asemenea, parlamentarii ungari notează că blocul comunitar se confruntă cu o perioadă de „crize şi incertitudini”, ca urmare a războiului din Ucraina şi deciziilor „pripite” ale Uniunii Europene de a impune sancţiuni Rusiei.
Trebuie menționat că rezoluţia a fost adoptată cu 130 de voturi pentru, 50 împotrivă şi 7 abţineri.
Totodată, legislativul de la Budapesta propune ca tratatele europene să recunoască rădăcinile creştine ale Europei şi cultura acesteia, iar toate naţiunile să poată decide cu cine doresc să trăiască, referire la opoziţia Ungariei faţă de primirea migranţilor.
Parlamentul ungar nu dă înapoi
Parlamentul ungar reafirmă şi opoziţia sa faţă de obiectivului unei „Uniuni tot mai strânse” şi cere să-i fie interzis blocului comunitar să contracteze noi împrumuturi, după cele angajate de Comisia Europeană în numele statelor membre pentru finanţarea planului european de relansare.
Comisia Europeană trebuie să fie o instituţie neutră din punct de vedere politic şi ideologic, subliniază parlamentarii maghiari în rezoluţia lor.
Simultan, aceștia pledează pentru constituirea unei armate europene comune. Rezoluţia Budapestei mai propune delegarea europarlamentarilor de către parlamentele naţionale ale statelor UE şi ca protejarea drepturilor minorităţilor etnice să fie înscrisă în tratatele europene.
În altă ordine de idei, amintim că Guvernul Ungariei nu a informat Comisia Europeană despre introducerea stării de urgenţă energetice, deși purtătorul de cuvânt al CE, Tim McPhie, a spus clar că Guvernul de la Budapesta avea obligativitatea de a informa Bruxelles-ul cu privire la această măsură.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Tim McPhie, a declarat că, în asemenea situaţii, reglementările privind siguranţa aprovizionării şi directiva privind transparenţa pieţei comune prevăd obigativitatea ţărilor membre de a informa Uniunea Europeană. Guvernul Ungariei avea deci obligativitatea de a informa Bruxelles-ul cu privire la această măsură.