Ungaria va participa la construcția unei hidrocentrale în Germania. Guvernul de la Budapesta admite că proiectul reprezintă pentru țară o miză semnificativă.
Ungaria a dezvoltat legături comerciale cu un grup german, care a achiziționat 20% dintr-un combinat siderurgic ungar.
Ungaria va participa la construcția unei hidrocentrale în Germania. Se va afla în sudul Bavariei
Ungaria este în discuții în legătură cu un parteneriat pentru construcția unei centrale energetice cu acumulare prin pompaj în Germania, a declarat duminică Ministerul Inovării și Tehnologiei.
Astfel, László Palkovics a purtat discuții sâmbătă cu proprietarii grupului german Max Aicher cu privire la participarea statului ungar la un proiect de construire a unei centrale de 450 MW în sudul Bavariei.
Max Aicher a oferit statului ungar ”o miză semnificativă” în centrală, a declarat ministrul, potrivit Budapest Business Journal.
Geografia relativ plată a Ungariei nu este prea potrivită pentru instalațiile de acumulare pompate, a menționat László Palkovics.
Guvernul maghiar a ”favorizat legături comerciale bune” de mai mulți ani cu grupul Max Aicher, care a achiziționat anterior o participație de 20% din grupul siderurgic maghiar Ózdi Acélművek, a mai arătat ministrul.
Trebuie precizat faptul că hidroenergia este cel mai frecvent utilizat tip de energie regenerabilă, ce utilizează ciclul apei Pământului pentru a genera curent.
Avantaje față de majoritatea celorlalte surse de energie electrică
Datorită mișcărilor apei în aval, se creează energia kinetică, iar aceasta poate fi transformată în energie electrică.
Hidroenergia este una dintre cele mai convenabile surse de energie în ceea ce privește costurile, fiind singura sursă de energie regenerabilă care concurează cu combustibilii fosili.
În prezent, 20% din energia electrică din lume este oferită de hidrocentrale. Acestea sunt sursa principală de energie pentru mai mult de 30 de țări.
Hidroenergia are multe avantaje față de majoritatea celorlalte surse de energie electrică, inclusiv un nivel ridicat de fiabilitate, tehnologie dovedită eficiență ridicată, costuri de operare și întreținere reduse.
Contribuțiile acestei tehnologii în ultimii ani au generat mai multă energie electrică decât restul energiile regenerabile împreună. Și potențialul de dezvoltare al acestei tehnologii este enorm.
Cele mai mari hidrocentrale din România sunt cele de la Porțile de Fier I și II, pe Dunăre, pe care țara noastră le-a construit și le operează în comun cu fosta Iugoslavie, astăzi Serbia.