Ungurii dau lecții României
Uniunea Europeană trebuie să intensifice eforturile de promovare a destinațiilor turistice mai puțin familiare la nivel global prin investiții suplimentare.
Membrii Parlamentului European au avansat o propunere pentru majorarea bugetului. Scopul este de a permite mai multor regiuni, la fel de atrăgătoare ca cele deja celebre, să fie incluse în circuitele turistice.
Ce propunere are Ungaria?
Potrivit lui Istvan Ujhelyi, europarlamentar maghiar, o posibilă soluție ar fi atragerea mai multor vizitatori din China.
El a remarcat că, până în prezent, aceștia au auzit doar despre orașele celebre, în special cele din Europa de Vest. Toate grupurile de chinezi au dorit să meargă acolo, dar situația poate fi schimbată.
„Este foarte important să avem grupuri de vizitatori chinezi, pentru că există un mare potențial.
Dar au auzit doar despre orașele celebre, mai ales cele din Europa de Vest, și toate grupurile de chinezi au vrut să meargă acolo. Iar acum putem schimba acest lucru”, spune acesta.
Ujhelyi a menționat creșterea numărului de zboruri directe, precum cele între Budapesta și diferite orașe chinezești. De altfel, a evidențiat beneficiile pentru Ungaria prin atragerea a sute de grupuri de turiști chinezi.
”Există din ce în ce mai multe zboruri directe, de exemplu, zboruri directe între Budapesta și diferite orașe chinezești. Și avem sute și sute de grupuri de chinezi, ceea ce este foarte bine pentru Ungaria”, spune el.
România are aceeași strategie
Istvan Ujhelyi spune că a vorbit de mai multe ori cu liderii din industria turismului din România și că aceștia împărtășesc aceeași strategie.
Nu în ultimul rând, el a mai spus că speră ca România să devină un punct central într-o nouă revoluție a turismului european. El a evidențiat resursele naturale frumoase, precum Transilvania și Marea Neagră. Totuși, spune că acestea nu au parte de prea multă promovare.
Așadar, el spune că o colaborare între țări ar îmbunătăți situația.
”M-am întâlnit de mai multe ori cu liderii din industria turismului din România, iar ei au aceeași strategie.
Și sper și cred că România va fi un fel de nouă revoluție a turismului european, pentru că aveți resurse naturale frumoase, nu doar Marea Neagră, ci și Transilvania.
Este un loc fantastic, dar fără suficientă promovare. Deci, de aceea trebuie să lucrăm împreună”, a spus europarlamentarul Istvan Ujhelyi, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.
România are nevoie de o politică de turism
Europarlamentarii au subliniat necesitatea unei majorări a fondurilor destinate promovării turismului, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în țara noastră. De asemenea, s-au exprimat în favoarea dezvoltării infrastructurii de transport în România.
Gheorghe Falcă, europarlamentar PPE, a menționat că lucrează la bugetul pe 2025 al Uniunii Europene privind transporturile și turismul, exprimând interesul pentru poziția europeană cu privire la turism.
Falcă a subliniat importanța conectivității în industria turismului, evidențiind legătura cu îmbunătățirea infrastructurii de transport și mobilitatea.
În cazul României, el dorește să obțină fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, fonduri disponibile în prezent în PNRR.
„Brandul Bucovina este mai puternic decât să spunem brandul național. Cu multe orașe, evident capitala, Timișoara, Cluj. La fel, trebuie să gândim ceea ce înseamnă intervenția de turism, în litoralul românesc, în Delta Dunării.
Dar şi conectarea în special pe zona de aviație, pentru că omul care face turism vrea să ajungă rapid în zona respectivă.
Conectarea este foarte importantă. De aceea mă bucur că la Tulcea, aeroportul prinde viață și sperăm să conectăm cât mai multe zbori cu Delta Dunării pentru a aduce turiștii.
Dar România trebuie să şi continue politica pentru ceea ce înseamnă perioada de iarnă: gondole, pârtii de schi”, a continuat Falcă.